Επικαιρότητα

Εκπληξη από Μεϊμαράκη -«Τιμητική για τη χώρα η πρόταση για Νόμπελ στον Τσίπρα»

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ότι η πρόταση να δοθεί το Νόμπελ Ειρήνης στον Αλέξη Τσίπρα, είναι τιμητική για την χώρα.

Πολλοί είναι αυτοί που σχολίασαν οτι με τέτοιες δηλώσεις δεν γίνεται αντιπολίτευση στον Αλέξη Τσίπρα αλλά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν και η αλήθεια είναι ότι ο πρώην αρχηγός της ΝΔ, φρόντισε να διατυπώσει το σχόλιό του με αρκετές επιφυλάξεις.

Ερωτηθείς από το Αθηνναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων για την πρόταση 33 ευρωβουλευτών από 16 χώρες να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στον Αλέξη Τσίπρα και τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης σημείωσε, ότι η δημοσιοποίηση της πρότασης «εν μέσω προεκλογικής περιόδου δημιουργεί την εντύπωση ότι ίσως είναι εκ του πονηρού. Όμως η πρόταση υποψηφιότητας για το Νόμπελ Ειρήνης στον οποιοδήποτε Έλληνα πρωθυπουργό αναμφίβολα είναι τιμητική για τη χώρα».

Σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης είπε ότι «η ΝΔ έχει αναλύσει εκτενώς τη θέση της κι έχει καταστήσει σαφές ότι δεν συμβαδίζει με το πνεύμα του Βουκουρεστίου. Η ελληνική κυβέρνηση υπήρξε επισπεύδουσα χωρίς να εξηγήσει το γιατί. Λειτούργησε μονομερώς, χωρίς να επιδιώξει εθνική συνεννόηση που ήταν και η απαίτηση της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού», πρόσθεσε ο Ε. Μεϊμαράκης.

Source:iefimerida
Μετάβαση στο περιεχόμενο