Επικαιρότητα

Η εκλογή του Ιμάμογλου δίνει το σύνθημα – Οι Πόντιοι «κατακτούν» την Κωνσταντινούπολη!

Φοβερή συγκυρία που δείχνει, ότι η Πόλη των πόλεων βρίσκεται πλέον σε μαυροθαλασσίτικα χέρια.

Με την επισημοποίηση της εκλογής του Εκρέμ Ιμάμογλου ως νέου δημάρχου Κωνσταντινούπολης ξέσπασε σε πανηγυρισμούς η Τραπεζούντα. Γιατί όπως έχετε ενημερωθεί από το Newpost, ο νέος άρχοντας της πόλης, άγει την καταγωγή του από την πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Κομνηνών και συγκεκριμένα από το Τζεβιζλί (Cevizli), των Πλατάνων, σημερινό Akçaabat, 11 χιλιόμετρα από το οποίο υπήρχε η αρχαιοελληνική πόλη Ερμώνασσα.

Ο υποψήφιος που υποστήριξε το κεμαλικό κόμμα (CHP) δεν είναι ο μόνος Τραπεζούντιος που εκλέχτηκε φέτος από τον λαό, για να διοικήσει δήμο της Πόλης. Συνολικά 11 πολιτικοί με καταγωγή από την Τραπεζούντα αναδείχτηκαν δήμαρχοι στις τοπικές κοινωνίες της πάλαι ποτέ Βασιλεύουσας της Βυζαντινής και Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

«Είμαστε υπερήφανοι για εσάς» ανέφερε η Ομοσπονδία Συλλόγων Τραπεζούντος, η οποία μοιράστηκε φωτογραφία με τους 11 Τραπεζούντιους δημάρχους που θα διοικήσουν σε συνοικίες της Κωνσταντινούπολης. Πρόκειται για τους Εκρέμ Ιμάμογλου, Μουράτ Τσαλούκ, Χασάν Ακγκιούν, Κεμάλ Τσεμπί, Χιλμί Τούρκμεν, Εργκιούν Τουράν, Χασάν Ταχσίν, Μπιουνγιαμίν Ντεμίρ, Αχμέτ Τσιν, Ιλχάν Οτζακλί, Χασίμ Μπάλτατζου.

Η συγκυρία είναι φοβερή, καθώς δείχνει, ότι η Πόλη βρίσκεται πλέον σε μαυροθαλασσίτικα χέρια. Σχολιάζοντας το θέμα στην Ελλάδα δεν ήταν οι λίγοι οι ποντιακοί φορείς που το σχολίασαν με χιουμοριστικό τρόπο, αφού το σύνθημα των οπαδών της Τραπζονσπόρ, της ποοδοσφαιρικής ομάδας της Τραπεζούντας είναι «bize he yer Trabzon», που σημαίνει «για εμάς κάθε μέρος είναι Τραπεζούντα». «Οι Πόντιοι κατέκτησαν την Κωνσταντινούπολη», έχει ακουστεί σε αρκετά πηγαδάκια, στην προετοιμασία των εκδηλώσεων που αναμένεται να κορυφωθούν τον Μάιο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Εκρέμ Ιμάμογλου είναι δηλωμένος φιλέλληνας. Πρόσφατα μάλιστα σε συνέντευξή του επιβεβαίωσε, ότι στη Μαύρη Θάλασσα μιλούν ρωμέικα, την ίδια διάλεκτο που μιλούν και οι Πόντιοι στην Ελλάδα, χτίζοντας με αυτόν τον τρόπο άλλη μία γέφυρα στις σχέσεις των δύο λαών.

Δείτε αναλυτικά τους δήμους, τους δημάρχους και το κόμμα που τους υποστήριξε:

1- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu – CHP

2- Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık – CHP

3- Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün – CHP

4- Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi – CHP

5- Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen – AK Parti

6- Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan – AK Parti

7- Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta – AK Parti

8- Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir – AK Parti

9- Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin – AK Parti

10- Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı – AK Parti

11- Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı – AK Parti

Source:newpost
Μετάβαση στο περιεχόμενο