Εκλογές 2019 – «Εντολή» Τσίπρα στους βουλευτές: «Οργώστε την επαρχία»

«Οργώστε την επαρχία, μιλήστε με τους ανθρώπους παρουσιάστε όλα όσα έχουμε κάνει και πρόκειται να κάνουμε» είναι η εντολή που έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τα κόμματα μπουν στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές.

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί η άποψη ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει διάχυτη η αίσθηση ότι κάτι αλλάζει προς το καλύτερο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι αποφασίστηκε να ακολουθηθεί ένα σχέδιο εξωστρέφειας με σκοπό να καμφθούν και οι πιο δύσπιστοι ακροατές.

Έτσι με βασικό επιχείρημα ότι αμέσως μετά το Πάσχα θα έρθει ένα νέο πακέτο ελαφρύνσεων, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα πάνε στα χωριά τους και μαζί με το ψήσιμο του οβελία θα επιχειρήσουν να «ψήσουν» και κανένα ψηφοφόρο. Ο Αλέξης Τσίπρας τους έδωσεάλλωστε το αφήγημα με το οποίο θα κινηθούν τις ημέρες των εορτών. «Πηγαίνουμε σε πολιτικές ελάφρυνσης, εφόσον οι δείκτες στην οικονομία συνεχίσουν να κινούνται θετικά» είπε, ο πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της συνέντευξης του στον ΑΝΤ1.

Αυτό, σύμφωνα με κορυφαία στελέχη, σημαίνει ότι πρόθεση της κυβέρνησηςείναι να φέρει θετικά μέτρα μόνιμου χαρακτήρα, τα οποία θα εφαρμοστούν από την επόμενη χρονιά -τουλάχιστον τα περισσότερα.

Σ’ αυτό το πλαίσιο συζητείται η επαναφορά «ενός είδους 13ης σύνταξης», ενώ μελετάται ακόμα περαιτέρω μείωση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας, πέραν των αποφάσεων που έχουν ήδη ληφθεί για την επόμενη διετία.

Το κυβερνητικό πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης ένα κονδύλι 3,5 δισ. ευρώγια τα επόμενα τρία χρόνια βάση του οποίου θα επιχειρηθεί η περαιτέρω μείωση φόρων και εισφορών, αλλά και η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

Ακόμα η μη περικοπή του αφορολόγητου ορίου, είναι ένα ακόμα δυνατό επιχείρημα όπως επίσης και η αποπληρωμή του ΔΝΤ και η απομάκρυνση του από την Ελλάδα.

Source:newsit
Μετάβαση στο περιεχόμενο