Έκκληση Βούτση: Να παραιτηθούν οι πρώην βουλευτές από τα αναδρομικά

“Ηθικά και πολιτικά τους ζητάμε να αποσύρουν τις προσφυγές τους και να παραιτηθούν από τις διεκδικήσεις τους” επισήμανε ο πρόεδρος της Βουλής – Ο Ν. Βούτσης παρατήρησε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να ακυρώσει τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, παρά μόνο να επιβραδύνει την εφαρμογή τους.

Έκκληση προς τους πρώην βουλευτές που διεκδικούν αναδρομικά να παραιτηθούν από τις διεκδικήσεις τους και να αποσύρουν τις προσφυγές τους έκανε εκ νέου ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. «Ηθικά και πολιτικά τους ζητάμε να αποσύρουν τις προσφυγές τους και να παραιτηθούν από τις διεκδικήσεις τους» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ν. Βούτσης επισημαίνοντας ότι αυτή είναι η πολιτική βούληση όλων των κομμάτων, τα οποία από το 2009 είχαν συμφωνήσει στην αποσύνδεση του ύψους των βουλευτικών αποζημιώσεων από το ύψος των μισθών των δικαστών.

Ο Ν. Βούτσης επισήμανε ότι η βουλευτική αποζημίωση δεν είναι μισθός, ούτε οι βουλευτές είναι δημόσιοι υπάλληλοι, παρατήρησε όμως ότι πλέον υπάρχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τις προσφυγές κάποιων πρώην βουλευτών. Ο Ν. Βούτσης σχολίασε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να ακυρώσει δικαστικές αποφάσεις υπογραμμίζοντας ότι το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να επιβραδύνει την εφαρμογή της απόφασης.

Ο Ν. Βούτσης θύμισε ότι το 2009 είχε παρθεί η πολιτική απόφαση για την αποσύνδεση της αύξησης των βουλευτικών αποζημιώσεων από τις αυξήσεις των μισθών των δικαστών κι ήδη έχουν υπάρξει μειώσεις των βουλευτικών αποζημιώσεων. Ο Ν. Βούτσης τόνισε ότι το 2015 υπήρξε κι η τυπική απόφαση για την αποσύνδεση, ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει εμμέσως κι αιχμές γιατί η απόφαση του 2009 δεν είχε πάρει τυπική μορφή μέχρι το 2015, ώστε να περιοριστεί το εύρος των διεκδικήσεων.

Source:news247
Μετάβαση στο περιεχόμενο