Με δύο ατζέντες Τσίπρας-Μητσοτάκης στον δρόμο προς τις κάλπες

Πέρασε περίπου ένας χρόνος από την προηγούμενη ερώτηση που είχε καταθέσει ο πρόεδρος της ΝΔ προς τον πρωθυπουργό με το θέμα να είναι ουσιαστικά το ίδιο καθώς αφορούσε την εγκληματικότητα. Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέρχεται με ένα παραπλήσιο ζήτημα, αυτό της ανομίας στα Πανεπιστήμια και της υποβάθμισης των δημόσιων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Μία ημέρα μετά τους πανηγυρισμούς του πρωθυπουργού για την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα ποντάροντας σε ένα ζήτημα που στην Πειραιώς εκτιμούν πως αποτελεί ένα προνομιακό αντιπολιτευτικό πεδίο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση. Από την άλλη πλευρά ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να προβάλλει την θετική ατζέντα μέτρων που θα συνεχίσει να φέρνει προς ψήφιση στην βουλή. Το βέβαιο είναι πως η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο μονομάχων θα είναι εφ’ όλης της ύλης και δεν θα περιοριστεί στην παραβατικότητα στα πανεπιστήμια ένα ζήτημα που πυροδοτεί εντάσεις και στις συζητήσεις για την συνταγματική αναθεώρηση.

Ο Πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να φέρει την συζήτηση στην πορεία της οικονομίας, στην έξοδο από τα μνημόνια και την μη περικοπή των συντάξεων, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για καταστροφολογία η οποία για μία ακόμη φορά διαψεύστηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας θα ασκήσει κριτική για την χθεσινή απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη από την ολομέλεια της βουλή την ώρα δηλαδή που η κυβέρνηση περνούσε ένα θετικό μέτρο όπως τις μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές. Στόχος του πρωθυπουργού είναι δώσει ένα κλίμα αισιοδοξίας για την πορεία της οικονομίας ενόψει και της ψήφισης του προϋπολογισμού τονίζοντας πως η χώρα γυρίζει σελίδα.

Όσον αφορά την εικόνα των πανεπιστημίων ο Αλέξης Τσίπρας θα παραδεχθεί ότι υπάρχουν προβλήματα αλλά θα υποστηρίξει ότι η ΝΔ παρουσιάζει μια ισοπεδωτική εικόνα καθώς στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η κατάργηση της δωρεάν παιδείας και η ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Παράλληλα θα επαναλάβει την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του επίμαχου άρθρου 16 και θα τονίσει πως στόχος της κυβέρνησης είναι η αναβάθμιση των δημόσιων πανεπιστημίων.

Μητσοτάκης: Με ατζέντα την ανομία και όπλο τις δημοσκοπήσεις

Με όπλο τα αποτελέσματα των δύο δημοσκοπήσεων που είδαν χθες την δημοσιότητα και δείχνουν σαφές προβάδισμα της ΝΔ και μάλιστα στα όρια της αυτοδυναμίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσέλθει στην αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην παραβατικότητα που επικρατεί στα πανεπιστήμια τονίζοντας πως η ΝΔ δεν θα επιτρέψει να συνεχιστούν αυτά τα φαινόμενα που υποβαθμίζουν τα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα. Θα υποστηρίξει πως στόχος της κεντροδεξιάς παράταξης η αναβάθμιση τους αλλά και παράλληλα η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Η επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στην Κυψέλη παραμονή της ερώτησης του με τον πρωθυπουργό, μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί καθώς περιόδευσε σε μια περιοχή που κάποτε έσφυζε από ζωή και τώρα μαστίζεται από την εγκληματικότητα και από τα κλειστά καταστήματα λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ θα καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα να απολογηθεί στον ελληνικό λαό για την κατάσταση που επικρατεί τόσο στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την παραβατικότητα, όσο και στην οικονομία με την κυβέρνηση να επιστρέφει ελάχιστα από όσα έχει πάρει όλα αυτά τα χρόνια μέσω της υπερφορολόγησης. Μάλιστα δεν αποκλείεται να παρουσιάσει συγκεκριμένα στοιχεία αποδομώντας τους πίνακες που δημοσιοποιήθηκαν από το Μαξίμου για τις μειώσεις ασφαλιστικές εισφορές. Όσον αφορά το θέμα της μη περικοπής των συντάξεων ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κατηγορήσει τον Αλέξη Τσίπρα ότι η κυβέρνηση του μαζί με του ΑΝΕΛ ψήφισαν τις μειώσεις, ενώ αρνήθηκε να στηρίξει την τροπολογία της ΝΔ που αφορούσε την κατάργηση του επώδυνου μέτρου.

Source:thetoc
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Μετάβαση στο περιεχόμενο