Επικαιρότητα

Drone δείχνει το μέγεθος της καταστροφής στην Κρήτη από το πέρασμα της «Ωκεανίδας»

Το μέγεθος της καταστροφής στις υποδομές και τις περιουσίες των κατοίκων από το πέρασμα της «Ωκεανίδας» δείχνουν τα πλάνα που τραβήχτηκαν από drone.

Πηγή βίντεο: cretalive.gr

H έντονη βροχόπτωση που έπληξε το νησί είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 61χρονος κτηνοτρόφος ενώ γέφυρες κατέρρευσαν, ποταμοί υπερχείλισαν και καταστράφηκαν καλλιέργειες.

Υπήρξαν επίσης μερικές εκκενώσεις οικισμών για προληπτικούς λόγους ενώ σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η συναρμολόγηση των στρατιωτικών γεφυρών, που έφτασαν χθες, Τρίτη στο νησί.

Νεκρός ο κτηνοτρόφος που αγνοούνταν στα Χανιά

Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 61χρονου κτηνοτρόφου που αγνοούνταν στην Κρήτη.

Το άψυχο σώμα του κτηνοτρόφου εντοπίστηκε από τα σωστικά συνεργεία στην ξηρά, μεταξύ Γεωργιούπολης και Βρυσών, πέντε χιλιόμετρα από το σημείο από το οποίο είχε χαθεί.

«Δυστυχώς, ο 61χρονος βρέθηκε από το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής νεκρός», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης, αρχιπύραρχου, Νίκου Λαγουδάκη, σύμφωνα με το flashnews.gr.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του κτηνοτρόφου είχαν ξεκινήσει το πρωί της Δευτέρας όταν χάθηκαν τα ίχνη του. Ο 61χρονος επιχείρησε να διασχίσει με το αγροτικό του αυτοκίνητο χείμαρρο, μεταξύ Εμπρόσνερου και Βατουδιάρη. Λίγες ώρες αργότερα βρέθηκε το αυτοκίνητό του χωρίς όμως τον ίδιο.

Μεγάλες οι καταστροφές σε όλο το νησί

Από την κακοκαιρία στην Κρήτη, γέφυρες κατέρρευσαν από τα ορμητικά νερά, δέντρα ξεριζώθηκαν από τον ισχυρό άνεμο και άνθρωποι εγκλωβίστηκαν και κινδύνεψαν να πνιγούν.

Λόγω των τεράστιων ποσοτήτων νερού διακόπηκε η κυκλοφορία στη σήραγγα Τοπολίων, ενώ λόγω κατολισθήσεων διακόπηκε και η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο από Σκινέ-Πρασέ- Σέμπρωνα- Αγία Ειρήνη.

Από τη συγκέντρωση υδάτων σε σημεία του οδικού δικτύου ακινητοποιήθηκαν πολλά οχήματα, χωρίς ωστόσο οι οδηγοί να διατρέχουν άμεσο κίνδυνο καθώς απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από τα οχήματά τους.

Έφτασαν οι πρώτες στρατιωτικές γέφυρες στα Χανιά

Έφτασαν στα Χανιά τα υλικά για τις δύο πρώτες γέφυρες του στρατού που θα συναρμολογηθούν και θα τοποθετηθούν στον Πλατανιά, όπου τη Δευτέρα κατέρρευσαν δύο γέφυρες, λόγω της έντονης βροχόπτωσης στο νησί.

Τα υλικά, σύμφωνα με το flashnews.gr, έφτασαν στο λιμάνι της Σούδας περίπου στις 15.30 το μεσημέρι της Τρίτης. Κομβόι 12 στρατιωτικών οχημάτων μετέφερε υλικό κατασκευής ικανό να κατασκευάσει δυο στρατιωτικού τύπου γέφυρες, μήκους 25-30 μέτρα η καθεμία.

Τα υλικά θα μεταφερθούν στο Μάλεμε, θα συναρμολογηθούν και θα τοποθετηθούν στον Πλατανιά, μία μέσα στο χωριό του Σκινέ και η άλλη στον ποταμό Ιάρδανο στην παλαιά εθνική οδό Χανίων – Κισάμου.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν ήδη από αύριο, Τετάρτη και σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ετοιμάζεται η αποστολή δύο ακόμη γεφυρών στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Ξεκίνησε η υπερχείλιση στο Φράγμα Αποσελέμη

Η πρώτη φυσική υπερχείλιση του φράγματος Αποσελέμη, από το 2013 που παραδόθηκε το έργο, ξεκίνησε λίγο πριν 10 το βράδυ της Τρίτης, μετά την πλήρωση του ταμιευτήρα, από τις πρωτοφανείς ποσότητες νερού εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων.

Το νερό στον ταμιευτήρα, έφτασε τα 25,3 εκ. κυβικά, ποσότητα που όπως δήλωσε ο διευθυντής Διαχείρισης Υδάτων του Φράγματος Αποσελέμη, Βαγγέλης Μαμαγκάκης, είναι αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες των Δήμων Ηρακλείου, Χερσονήσου και Αγ. Νικολάου, για τρία χρόνια.

Source:reader
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Μετάβαση στο περιεχόμενο