Επικαιρότητα

Δημοτικές Εκλογές: Όλοι ψάχνουν τον αντί-Μπουτάρη

«Και τώρα τι θα απογίνουμε χωρίς Μπουτάρη»; Αυτό φαίνεται ότι είναι το μεγάλο ερώτημα που απασχολεί τόσο την Κουμουνδούρου όσο και την Χαριλάου Τρικούπη, την ώρα που στη Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση συσπείρωσης με μοναδικό στόχο την επικράτηση στο Δήμο της συμπρωτεύουσας μετά από δύο συνεχόμενες ήττες.

Το τελευταίο διάστημα ενισχύονταν οι φήμες που ήθελαν τον Γιάννη Μπουτάρη να μην επαναδιεκδικεί τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης. Ως εκ τούτου τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στο ΚίνημαΑλλαγής είχαν κάνει τις προεργασίες τους. Αλέξης Τσίπρας και Φώφη Γεννηματά είχαν σπεύσει να στηρίξουν τον νυν δήμαρχο. Και για τους δύο φάνταζε η ιδανική επιλογή. Είχε τα πολιτικά και αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά που επιθυμούσαν, ήταν υποψηφιότητα νίκης και συσπείρωνε ακροατήρια τα οποία οι δύο χώροι επιθυμούσαν να απευθυνθούν.

Ταυτόχρονα, και οι δύο λάμβαναν τα μηνύματα από την πλευρά του κ. Μπουτάρη γεγονός που τους κινητοποίησε έτσι ώστε να ψάξουν άλλες εναλλακτικές. Η Κατερίνα Νοτοπούλου φαίνεται να είναι η πρώτη επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ. Η περίπτωση της υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης εξετάζεται σοβαρά καθώς θεωρείται ότι πληροί τα κριτήρια που έχουν θέσει στην Κουμουνδούρου ενώ έχει απήχηση και σε άλλους πολιτικούς χώρους. Η παρουσία της ως επικεφαλής του γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη της επιτρέπει να έχει μια άριστη χαρτογράφηση των ζητημάτων της πόλης ενώ το νεαρό της ηλικίας της θεωρείται στα «συν». Στα μειονεκτήματα το γεγονός ότι μόλις ανέλαβε τη θέση στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης ενώ στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αποδυνάμωση της δημοτικής κίνησης μετά τη διάσπαση του 2015. Πάντως, αν και η Νοτοπούλου εμφανίζεται ως η επικρατέστερη επιλογή, στον ΣΥΡΙΖΑ εξετάζονται και άλλες λύσεις. Μάρκος Μπόλαρης και Έφη Αχτσιόγλου είναι δύο από τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι, όμως ο μεν πρώτος θα είναι πιθανώς ο υποψήφιος στην Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης ενώ η υπουργός Εργασίας δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Γυναικεία υπόθεση φαίνεται ότι είναι και η επιλογή του Κινήματος Αλλαγής. Η Φώφη Γεννηματά έχει ήδη ενημερώσει την Εύα Καϊλή ότι δεν θα βρίσκεται στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα ήθελε η Καϊλή να είναι η υποψήφια όμως η ίδια φαίνεται να σκέφτεται και την επιλογή των βουλευτικών εκλογών. Σε μια τέτοια περίπτωση η Χαριλάου Τρικούπη θα δώσει το χρίσμα στο δίδυμα Βούγια – Νυφούδη οι οποίοι έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον.

Τέλος, στη Νέα Δημοκρατία ψάχνουν τον ιδανικό υποψήφιο μετά τις αρνητικές απαντήσεις που πήραν από τον Κώστα Γκιουλέκα και τον δήμαρχο Πυλαίας Ιγνάτιο Καϊτεζίδη. Στην Πειραιώς φαίνεται ότι εξετάζουν σοβαρά την περίπτωση του πρώην προέδρου της ΟΝΕΔ, ΑνδρέαΠαπαμιμίκου ενώ “παίζει” και ο Γιώργος Ορφανός. Σημειώνεται ότι ήδη έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ο Κ. Ζέρβας, πρόσωπο που προέρχεται από τον χώρο της ΝΔ ενώ συνεργάτες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας σημειώνουν ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση στήριξης του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Source:msn
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *