Ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση επέμεινε ενώπιον του Δικαστηρίου ότι δεν γνωρίζει κάτι για το πτώμα του και μάλιστα ισχυρίστηκε ότι ο Μάριος σχεδίασε την απαγωγή του επειδή «είτε χρωστούσε χρήματα ή είχε σχέση με ναρκωτικά». Σε ερώτηση της Έδρας για το αν αμφισβητεί το αίμα που βρέθηκε στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου, ο 73χρονος υποστήριξε ότι ο Μάριος έκοψε το δάχτυλό του.

Οι ισχυρισμοί του «εγκεφάλου» της υπόθεσης δολοφονίας, εξόργισαν τους συγγενείς του Μάριου οι οποίοι φώναζαν: «Είσαι δολοφόνος, βρυκόλακας».

Παρά τις εκκλήσεις της Έδρας του Δικαστηρίου για την αποκάλυψη της αλήθειας που θα λυτρώσει και τον ίδιο τον κατηγορούμενο, ο 73χρονος επέμενε ότι ο 26χρονος ζει.

Ενδεικτικός είναι ο διάλογος:

Kατηγορούμενος: Δεν υπάρχει δυσάρεστο στο Μάριο. Είναι ή Ολλανδία ή Αμερική.

Πρόεδρος: Πού είναι το πτώμα του Μάριου; Θα λυτρώσει και εσάς αυτό.

Κατηγορούμενος: Υπάρχει περίπτωση να ήξερα κάτι και να μην το πω; Ο στόχος είναι άλλος, θα φανεί.

«Είμαι σίγουρος ότι το 2012 έκανε χρήση ναρκωτικών» είπε στην απολογία του ο βασικός κατηγορούμενος, προσθέτοντας οτι η τελευταία φορά που είδε το νεαρό ήταν στις 2 μετά τα μεσάνυχτα της 10ης Αυγούστου 2012 στο Παλαιό Φάληρο, όπου του είχε ζητήσει ο Μάριος να συναντηθούν για μία προσωπική του δουλειά.

Κατηγορούμενος: Στο χώρο το δικό μου δεν υπάρχει ο Μάριος.

Πρόεδρος: Πιστεύετε ότι ζει ο Μάριος;

Κατηγορούμενος: 100%

Πρόεδρος: Αμφισβητείτε το αίμα που βρέθηκε στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του;

Κατηγορούμενος: Το αμφισβητώ, το αίμα βρέθηκε στη ρεζέρβα, γιατί ο Μάριος είχε κόψει το δάχτυλό του. Γιατί πήγαν το αυτοκίνητό του στο υπόγειο πάρκινγκ της θείας του; Κάτι έγινε εκεί…

Συγκατηγορούμενος: «Δεν ντρέπεσαι λίγο; Γουρούνι»

Τους ισχυρισμούς του 73χρονου αμφισβήτησε σε έντονο ύφος ο 60χρόνος συγκατηγορούμενός του.

«Εσύ είσαι αυτός. Πέθανε το παιδί, από την πρώτη ημέρα, τον έχετε σκοτώσει. Δεν ντρέπεσαι λίγο; Γουρούνι. Θα με σκότωναν κι εμένα και θα με έριχναν σε χαντάκι» είπε απευθυνόμενος στον 73χρονο.

Ο 60χρονος παραδέχθηκε ότι η μόνη του εμπλοκή στην υπόθεση ήταν τα τηλεφωνήματα που έκανε στη μητέρα του Μάριου για να ζητήσει λύτρα, δήλωσε μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 11 Ιουνίου με την πρόταση της εισαγγελέως.