Διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το ΥΠΟΙΚ – Πέταξαν σανό και προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο

Παναττική στάση εργασίας και επεισοδιακή συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, με αφορμή την κατάθεση προϋπολογισμού του έτους 2019 , όπου σύμφωνα με την Ομοσπονδία «η Δημόσια Υγεία και οι εργαζόμενοι δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης».

Οι εργαζόμενοι των δημόσιων νοσοκομείων άπλωσαν σανό στην είσοδο του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Νίκης. Το πανό που έχει απλωθεί πάνω από το σανό, τονίζει ότι «δεν τρώμε σανό για να πιστέψουμε ότι βγήκαμε από τα μνημόνια». Επίσης έχουν κρεμάσει ζώνες πάνω από το μαύρο πανό θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξουν ότι οι εργαζόμενοι στην δημόσια υγεία καλούνται για μια ακόμη χρόνια να σφίξουν το ζωνάρι με βάση το νέο προϋπολογισμό της κυβέρνησης

Περίπου 70 άτομα εκ των διαμαρτυρομένων προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτίριο για να συναντηθούν με τον κύριο Τσακαλώτο, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις τους εμπόδισαν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννακό, η δημόσια υγεία και οι εργαζόμενοι δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης ενώ οι δημοσιές δαπάνες υγείας παραμένουν καθηλωμένες σε τριτοκοσμικό επίπεδο.

Η Ομοσπονδία εκτιμά ότι το Επίδομα Βαρέων και Ανθυγιεινών «θα περικοπεί ή θα μειωθεί» και «η Κυβέρνηση αρνείται να εντάξει στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, τους υπαλλήλους της Δημόσιας Υγείας».

Αναφέρεται επίσης στις ελλείψεις προσωπικού, τονίζοντας ότι «αποχώρησαν 25.000 υπάλληλοι τα χρόνια των Μνημονίων» και «το προσωπικό με ελαστικές μορφές απασχόλησης συνεχίζει να βρίσκεται σε ομηρία.

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Μετάβαση στο περιεχόμενο