«Κατορθώσαμε να ελευθερώσουμε τη χώρα από τα μνημόνια, αφήνουμε γεμάτα ταμεία. Παραδίδουμε την Ελλάδα ισχυρή με διεθνή αξιόπιστη και να είναι πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή. Στα θέματα ασφάλειας δουλέψαμε μεθοδικά. Διαφορετική αντίληψη της νέας κυβέρνησης όσον αφορά το μεταναστευτικό ζήτημα και δίνει σήμα ότι η διαχείριση του ζητήματος είναι θέμα τάξης», είπε η κυρία Γεροβασίλη.

«Αφήνουμε παρακαταθήκη. Ενισχύσαμε την ΕΛ.ΑΣ. σε προσωπικό και μέσα. Εξασφαλίσαμε επιπλέον μέσα πυρόσβεσης για την επόμενη πενταετία», κατέληξε η κυρία Γεροβασίλη.

«Χαίρομαι που είναι ξανά εδώ. Μεγάλη τιμή για εμένα η ανάθεση αυτού του χαρτοφυλακίου. Τιμή και ευθύνη. Γνωριζόμαστε από παλιά έχουμε δώσει μαζί μεγάλες μάχες. Η ασφάλεια είναι το μέγιστο αγαθό. Χωρίς την ασφάλεια η δημοκρατία σαπίζει και είναι η χαρά του ακροδεξιού και του ρατσιστή που μισεί την κοινωνία και τους ανθρώπους. Σας καλώ όλους σε επαγρύπνηση. Στόχος να εργαστούμε ώστε να μειώσουμε το έγκλημα και να δημιουργήσουμε καθεστώς κοινωνικής ειρήνης στις πόλεις» είπε από την πλευρά του ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση των Ελλήνων πολιτών. Το Μάτι μας πληγώνει ακόμα. Έχει πληγώσει τις 100 οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν. Ποτέ πια ξανά Μάτι. Και αυτό σημαίνει ποτέ εφησυχασμός πάντα επαγρύπνηση. Σημαίνει αυξημένη αίσθηση ευθύνης και καθήκοντος. Να είμαστε καλά προετοιμασμένοι πριν την κρίση», συμπλήρωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Να κρατήσει ο καθένας το μήνυμα ότι πρέπει να αφιερωθεί στον στόχο και στην αποστολή του . Θα πετύχουμε θα προχωρήσουμε όλοι μαζί με Δικαιοσύνη, με αξιοκρατία, με φροντίδα προς όλους και ιδίως τους αστυνομικούς που είναι στο δρόμο», είπε ο Χρυσοχοΐδης και κατέληξε: «Θα νικήσουμε το έγκλημα».