Επικαιρότητα

Αυστηρό μήνυμα Αποστολάκη στην Τουρκία ενόψει της 23ης επετείου των Ιμίων

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία την στιγμή που η γειτονική χώρα «απειλεί» να αποκλείσει τα Ιμια απέστειλε από τη Βουλή ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης. 

«Ο εθνικός μας εναέριος χώρος, τα χερσαία σύνορα και ο θαλάσσιος χώρος προστατεύονται 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο και αυτό το έχουμε αποδείξει. Όποιος αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα θα λάβει άμεσα συντριπτική απάντηση» ανέφερε στην πρώτη του τοποθέτηση από την νέα του θέση για να προσθέσει ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες και επιβάλλουν ενότητα και εθνική συνεννόηση».

Υπενθυμίζεται πως οι Τούρκοι διαμήνυσαν πως κοντά στα Ιμια βρίσκονται σε επιφυλακή δύο τουρκικά πολεμικά πλοία και ένα σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής για την 23η επέτειο από την κρίση

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρέστη στο κοινοβούλιο προκειμένου να απαντήσει σε ερώτηση του κ. Δημήτρη Σταμάτη (ΝΔ) αναφορικά με τις πτήσεις δύο πολεμικών αεροσκαφών κατά την τελετή παράδοση-παραλαβή στο ΥΠΕΘΑ αλλά και για την πτήση του κ. Πάνου Καμμένου με ελικόπτερο πάνω από τις βραχονησίδες Ιμια.

Απαντώντας υποστήριξε ότι τα δύο πολεμικά αεροσκάφη συμμετείχαν σε εκπαιδευτική αποστολή και η πτήση τους πάνω από το Πεντάγωνο δεν παραβίασε την αποστολή τους.

«Δεν τέθηκαν εκτός επιχειρησιακής ετοιμότητας τα δύο αεροσκάφη. Η ολη πτήση ήταν στο πλαίσιο προγραμματισμένης εκπαιδευτικής πτήσης και πέρασε πάνω από το πεντάγωνο για ελάχιστα δευτερόλεπτα» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει πάντως σε άλλο σημείο πως το θεσμικό πλαίσιο των Ε.Δ. προβλέπει πτήσεις αεροσκαφών σε τελετές παράδοσης παραλαβής υπουργών ή Α-ΓΕΕΘΑ.

Αναφορικά με τις πτήσεις του κ. Π. Καμμένου είπε «ο κ. Καμμένος είναι πιλότος ελικοπτέρου. Ξέρει να πετάει το συγκεκριμένο ελικόπτερο και δεν τίθεται ζήτημα ασφάλειας»

Source:thetoc
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *