Επικαιρότητα

Η Αθήνα απαντά στην Αγκυρα: Tουρκικά F-4 πλησίασαν στα 4 μίλια το ελικόπτερο του Τσίπρα, τα αναχαίτισαν F-16

Μετά την διάψευση της Αγκυρας, που υποστηρίζει ότι τα τουρκικά μαχητικά δεν παρενόχλησαν το ελικόπτερο του πρωθυπουργού ενώ πετούσε προς το Αγαθονήσι, η Αθήνα απάντησε με λεπτομέρειες για το τι συνέβη.

Δύο τουρκικά F-4 επιχείρησαν να πλησιάσουν το ελικόπτερο Sikorsky που μετέφερε τον Αλέξη Τσίπρα στο Αγαθονήσι, ωστόσο αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά F-16 που είχαν απογειωθεί από το Καστέλι, αναφέρουν πληροφορίες του ΑΠΕ.

Δύο τουρκικά F-4 που είχαν εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσεως, πετώντας μεταξύ Σάμου και Κω σε ύψος 6.000 ποδιών, επιχείρησαν να πλησιάσουν το στρατιωτικό ελικόπτερο -που πετούσε σε ύψος 2.000 ποδιών και μετέφερε τον πρωθυπουργό- ενώ βρισκόταν ανάμεσα στο Αγαθονήσι και τους Αρκιούς.

Μάλιστα, τα τουρκικά αεροσκάφη- σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- πλησίασαν σε απόσταση 4 μιλίων από το Sikorsky, το οποίο κατέβηκε χαμηλότερα. Τα ελληνικά μαχητικά που είχαν απογειωθεί από το Καστέλι αναγνώρισαν και αναχαίτισαν τα τουρκικά αεροσκάφη, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Η απίστευτη διευκρίνιση του ΑΠΕ για τον αιγαιόγλαρο

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η διευκρίνιση του ΑΠΕ για το θέμα. Ενώ από το πρωί έχει προκληθεί νέα ένταση μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας, καθώς ανήμερα της 25ης Μαρτίου τουρκικά αεροσκάφη κορύφωσαν τις προκλήσεις παρενοχλώντας το ελικόπτερο του πρωθυπουργού, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο τηλεγράφημα με τις πληροφορίες για το τι συνέβη, έκρινε απαραίτητο να αναδείξει ότι το Αγαθονήσι είναι πολύτιμο καταφύγιο σπάνιων πουλιών, προκειμένου να… υπογραμμίσει τη σημασία του γεγονότος.

«Σημειώνεται ότι το Αγαθονήσι εντάσσεται στην προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 ως πολύτιμο καταφύγιο σπάνιων πουλιών (Αιγαιόγλαρος κ.ά.)», αναφέρει συγκεκριμένα το ΑΠΕ στην απίστευτη διευκρίνιση.

Source:iefimerida
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Μετάβαση στο περιεχόμενο