Επικαιρότητα

Αντιδράσεις θεσμών για Παροχολογία, στο μικροσκόπιο τα “επιδόματα ψήφου” – 13η σύνταξη

«Τροχιοδεικτικές» αναφορές για το πώς αξιολογούν οι θεσμοί τις παροχές που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αναμένονται σήμερα από τον επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ για την Ελλάδα Πίτερ Ντόλμαν και τον εκπρόσωπος της Κομισιόν στην Αθήνα Κρις Άλεν.

Οι κ.κ. Ντόλμαν και Άλεν θα είναι ομιλητές στο 3ο συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος που πραγματοποιείται σήμερα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στο οποίο θα απευθύνουν το πρωί ομιλίες τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσο και ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Τα στελέχη των θεσμών θα τοποθετηθούν σε ενότητα με θέμα η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων ως προϋπόθεση για τη διευκόλυνση της πρόσβασης της Ελλάδος στις αγορές.

Να σημειωθεί πως οι θεσμοί ολοκλήρωσαν χθες την τρίτη μεταπρογραμματική αξιολόγηση της Ελλάδος, ωστόσο αποσαφήνισαν πως θα τοποθετηθούν συνολικά για τις παροχές της κυβέρνησης στη σχετική έκθεση προόδου που θα δημοσιοποιήσουν στις 5 Ιουνίου.

Στη χθεσινή κοινή δήλωση που εξέδωσαν οι θεσμοί ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι: «Η αποστολή έλαβε υπόψη την ανακοίνωση νέων μέτρων, τα οποία θα αξιολογηθούν με βάση την τήρηση των συμφωνηθέντων δημοσιονομικών στόχων και τη συνέπεια με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η Ελλάδα έναντι του Eurogroup για την περίοδο μετά το πρόγραμμα. Η αποστολή πραγματοποίησε επίσης απολογισμό της τρέχουσας κατάστασης όσον αφορά τη γενική δέσμευση για συνέχιση και ολοκλήρωση των βασικών μεταρρυθμίσεων που δρομολογήθηκαν βάσει του προγράμματος και ιδίως της προόδου σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των 15 ειδικών δεσμεύσεων για μεταρρυθμίσεις για τα μέσα του 2019 που επισυνάπτονται στη δήλωση του Eurogroup του Ιουνίου 2018. Ο στενός διάλογος για τις προκλήσεις και τις προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής θα συνεχιστεί».

Source:cnn
Μετάβαση στο περιεχόμενο