Ανόι: Η πρώτη χειραψία του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιόνγκ Ουν

O ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλτ Τραμπ συναντήθηκαν πριν λίγο μπροστά από το ξενοδοχείο Metropole στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ, όπου έδωσαν τα χέρια με εμφανώς θετική διάθεση, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Θα έχουν μία 20λεπτή συνάντηση, την οποία θα ακολουθήσει δείπνο με την παρουσία των απεσταλμένων τους.

Στην συνάντηση οι δύο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν για μία κοινή ανακοίνωση της λήξης του πολέμου της Κορέας, την αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου της Κορέας και την άρση των κυρώσεων προς την Βόρεια Κορέα.

Τραμπ: Εχουμε πολύ καλές σχέσεις με τον Κιμ

Ο Τραμπ είπε σε δημοσιογράφους ότι «έχουμε καλές σχέσεις», προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι η δεύτερη συνάντηση τους θα είναι «πολύ επιτυχημένη» και ακόμα «καλύτερη» από την πρώτη τους συνάντηση.

Σε σχόλια που έκανε μέσω Twitter λίγο πριν οι δύο ηγέτες ξεκινήσουν την συνάντηση τους, ο Τραμπ είπε ότι η Βόρεια Κορέα έχει «τρομερή οικονομικές προοπτικές» και ότι έχει υπάρξει «μεγάλη πρόοδος» στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Αμερικάνος πρόεδρος δήλωσε ότι παρόλο που υπάρχουν ανησυχίες για τον ρυθμό προόδου των εργασιών αποπυρηνικοποίησης, είναι «ευχαριστημένος» με το πώς πηγαίνουν τα πράγματα μέχρι στιγμής.

Οι δύο ηγέτες κατευθύνονται αυτή τη στιγμή στο επίσημο δείπνο. Μαζί με τον Τραμπ είναι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και ο αναπληρωτής προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Μικ Μουλβέινι, ενώ ο μαζί με τον ηγέτη της Βόρεια Κορέας είναι ότι αντιπρόεδρος του Εργατικού Κόμματος της Βόρεια Κορέας, Κιμ Γιονγκ Τσολ και ο υπουργός εξωτερικός της χώρας Ρι Γιόνγκ Χο.

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Μετάβαση στο περιεχόμενο