Επικαιρότητα

Αλέξης Τσίπρας – Κυριάκος Μητσοτάκης: Δύο ξένοι στις Βρυξέλλες

Δεν αποκλείεται στο περιθώριο των συζητήσεων, ο Αλέξης Τσίπρας να αναζητήσει μέσω Βερολίνου μια πολιτική λύση για το ακανθώδες ζήτημα της πρώτης κατοικίας.

Με διαφορετικές ατζέντες βρίσκονται στην Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Αλέξης Τσίπρας με το βλέμμα στην προστασία της πρώτης κατοικίας θα πάρει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. που θα συμμετάσχει στην συνεδρίαση του ΕΛΚ μίλησε χθες το βράδυ σε Έλληνες του Βελγίου και επικεντρώθηκε στην επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Μπορεί το ζήτημα που θα κυριαρχήσει σε μία ακόμη Σύνοδο Κορυφής να είναι το Brexit και η παράταση που ζητά η Βρετανία, αλλά δεν αποκλείεται στο περιθώριο των συζητήσεων, ο Αλέξης Τσίπρας να αναζητήσει μέσω Βερολίνου μια πολιτική λύση για το ακανθώδες ζήτημα της πρώτης κατοικίας, το οποίο έχει εξελιχθεί σε γόρδιο δεσμό για την κυβέρνηση.

Το ζήτημα εξακολουθεί να παραμένει θολό, την στιγμή που στενεύουν τα χρονικά περιθώρια και ενώ η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο. Στο Μαξίμου γνωρίζουν πως μία αρνητική εξέλιξη αναμένεται δημιουργήσει αναστάτωση και πολιτικό κόστος το οποίο δεν επιθυμεί να υποστεί τη δεδομένη χρονική στιγμή αν και από το υπουργείο Οικονομικών εκφράζεται αισιοδοξία για θετική έκβαση της υπόθεσης.

Με το βλέμμα στις κάλπες ο Μητσοτάκης

Έχοντας δίπλα του τον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο Πρόεδρος της ΝΔ μίλησε σε εκδήλωση Ελλήνων του Βελγίου κατηγορώντας την κυβέρνηση για την κατάργηση του ασυμβίβαστου μεταξύ βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή, τονίζοντας πως στη ΝΔ δεν το παίζουν δίπορτο.

«Αυτό που έκανε ο κ. Τσίπρας είναι βαθιά ανήθικο και επιβεβαιώνει ότι υπήρξε πολιτική συναλλαγή και για να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών και τώρα εξαργυρώνονται τα γραμμάτια αυτής της πολιτικής συναλλαγής, αυτές τις συναλλαγές να τις κάνουν μόνοι τους», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τους πολίτες να στείλουν μέσω των εκλογών ένα καθαρό μήνυμα αποδοκιμάζονται τις πολιτικές του Αλέξη Τσίπρα. «Ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές είναι ένα πακέτο εκλογικών αναμετρήσεων, οι ευρωεκλογές είναι το πρώτο ημίχρονο και η ΝΔ πρέπει να βάλει πολλά γκολ και για αυτό έχουν δημοψηφισματικο χαρακτήρα».

Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίηση του για την απόφαση του ΕΛΚ που έδειξε την πόρτα της εξόδου στον Βίκτορ Όρμπαν «Το ΕΛΚ πήρε θέση έκανε το σωστό και ακυρώνεται και επιχειρηματολογία του κ. Τσιπρα να ταυτίσει εμένα με Ορμπαν, ο οποίος με πρακτικές του ανελεύθερες δημοκρατίας μοιάζει με κ. Τσιπρα που με τακτικές του υπονομεύει κράτος δικαίου και επιχειρεί να φτιάξει μια αυταρχική κυβέρνηση, οι Έλληνες δεν θα του κάνουν τη χάρη».

Source:thetoc
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *