Αχτσιόγλου: «Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα οι δεσμεύσεις Μητσοτάκη για μείωση της φορολογίας»

«Ακαθόριστες υποσχέσεις, λοιπόν, για φοροαπαλλαγές αλλά ισχυρές διαβεβαιώσεις λιτότητας», σημειώνει η κυρία Αχτσιόγλου,

«Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα» χαρακτηρίζει τις «δήθεν δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη περί μείωσης της φορολογίας για όλους» η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου.

Σε δήλωσή της, η κυρία Αχτσιόγλου σχολιάζει τη συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ στο «Κρήτη TV», στην οποία δήλωσε ότι «δεν δεν θα κάνει καμία μείωση φόρου το 2019, μίλησε για μείωση του ΦΠΑ μόνο στην εστίαση το 2020 -μείωση την οποία ήδη έχει υλοποιήσει η κυβέρνηση – και παρέπεμψε σε βάθος τετραετίας για τις άλλες υποτιθέμενες μειώσεις φόρων, αφού πρώτα υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις και διαπραγματευτεί με τους εταίρους, και υπό την προϋπόθεση ότι θα συμφωνήσουν».

«Ακαθόριστες υποσχέσεις, λοιπόν, για φοροαπαλλαγές αλλά ισχυρές διαβεβαιώσεις λιτότητας», σημειώνει η κυρία Αχτσιόγλου και προσθέτει:

«Στον αντίποδα αυτού, η κυβέρνηση μείωσε ήδη από φέτος τον ΦΠΑ στην εστίαση, τα τρόφιμα και την ενέργεια και το 2020 ο ΣΥΡΙΖΑ θα μειώσει περαιτέρω τον ΦΠΑ, κατεβάζοντας τον μεσαίο συντελεστή από 13% σε 11%, παράλληλα με στοχευμένες μειώσεις στη φορολογία εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ, αλλά και την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ.

Οι πολίτες δεν έχουν την πολυτέλεια να επιστρέψουν στην εποχή της ανασφάλειας και της επιτροπείας».

«Στις 7 Ιουλίου αποφασίζουμε για τη ζωή μας», καταλήγει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Source:newpost
Μετάβαση στο περιεχόμενο