Επικαιρότητα

Φωτιά στη Μόρια – Κουμουτσάκος: Σε σκηνές οι μετανάστες που έμειναν άστεγοι

Τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους και ανταποκριτές ξένου Τύπου ενημέρωσε για τις εξελίξεις σχετικά με τη φωτιά στη Μόρια, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος.

“‘Αμεση προτεραιότητα αποτελεί η προστασία των ευάλωτων που διέμεναν στη Μόρια“, επεσήμανε κατά τη συνέντευξη Τύπου ο κ. Κουμουτσάκος. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα 408 ασυνόδευτα είναι ήδη ασφαλή σε ξενοδοχεία και άλλες ασφαλείς περιοχές.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, “Δεν έχει καταγραφεί καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής”, ενώ στη συνέχεια τόνισε οι πρόσφυγες και μετανάστες που έμειναν άστεγοι, θα εγκατασταθούν προσωρινά σε σκηνές δίπλα από το ΚΥΤ της Μόριας.

Ο κ. Κουμουτσάκος είπε επίσης, ότι η Λέσβος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς και το ότι στο νησί βρίσκεται ήδη κυβερνητικό κλιμάκιο.

Υπενθυμίζεται ότι, σε δηλώσεις του, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανέφερε: “Με εντολή του πρωθυπουργού στο νησί μεταβαίνει κλιμάκιο με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, οι οποίοι μετά την επιτόπια εκτίμηση της κατάστασης θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στις 6 το απόγευμα στη Μυτιλήνη. Ενδιαμέσως, στη μία το μεσημέρι στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος θα ενημερώσει τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους και ανταποκριτές ξένου Τύπου.

Content retrieved from: https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/fotia-sti-moria—koumoutsakos-amesi-proteraiotita-i-prostasia-ton-eualoton/.