Ευρύτατο σχολιασμό στα social media έχει προκαλέσει η φράση πρώην υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι οι Μικρασιάτες μπήκαν «ως λαθραίοι» το 1922.
Η επίμαχη φράση ειπώθηκε κατά τη διάρκεια εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού Kontra.
Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος σε κάτοικο της Σάμου η οποία βρισκόταν στο στούντιο και χρησιμοποίησε τον όρο «λαθρομετανάστες», της απάντησε «είχαμε τα ίδια φγεονότα που ζούμε τώρα παραμονές της Μικρασιατικής Καταστροφής. Και τότε οι Έλληνες στην Ελλάδα κυρία μου πρέπει να ξέρετε μπήκαν ως λαθραίοι, τους ζητούσαν διαβατήρια».
Η φράση προκάλεσε αντιδράσεις και σχόλια στο Twitter.
Χαρακτηριστικά έγραψαν: «Και οι Αιολείς και οι Δωριείς λαθραία μπήκαν στην Ελλάδα Μόνο ο #Κουρουμπλής ήταν εδώ».
Και οι Αιολείς και οι Δωριείς λαθραία μπήκαν στην Ελλάδα
Μόνο ο #Κουρουμπλής ήταν εδώ— Γιώργος ΦΩΤΗΣ (@gfotis2) February 13, 2020
«Κουρουμπλή έχεις και ποντιακή καταγωγή θα ‘πρεπε να ντρέπεσαι !» σχολιάζει άλλος χρήστης.
«Επειδή ο σ. Κουρουμπλής ανακάλυψε πως οι παππούδες μου ήρθαν λαθραία στην Ελλάδα από την Πόλη, αναγκάζομαι να επιστρέψω στην Τουρκία. Είμαι γόνος λαθραίων» γράφει άλλος.
Content retrieved from: https://www.reader.gr/news/politiki/320147/foties-anapse-i-frasi-toy-koyroympli-gia-toys-mikrasiates-poy-mpikan-lathraia.
