Επικαιρότητα

3 νέες έρευνες για απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα μέσω τηλεφωνικών κλήσεων και διαδικτύου

Πληθαίνουν εκ νέου οι καταγγελίες στις αρχές για απάτες με την χρήση τηλεφώνων και διαδικτύου ενώ οι δράστες ενεργούν πλέον με τρόπο επαγγελματικό, με αποτέλεσμα να θύματα να πληθαίνουν.
Πιο συγκεκριμένα, την 5η Απριλίου 2022 καταγγέλθηκε από τον κεντρικό λογιστή γνωστής ξενοδοχειακής εταιρείας της Ρόδου ότι την προηγούμενη ημέρα και ώρα 09.15 δέχτηκε τηλεφώνημα από ένα κινητό τηλέφωνο και από έναν άνδρα που του συστήθηκε ως υπάλληλος του κεντρικού υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία Κύπρου και ζήτησε να συνομιλήσει με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου για θέμα που αφορά στην σύνταξη της μητρός του.
Ο λογιστής εξεπλάγη και αφού πρώτα ευγενικά επιφυλάχθηκε στον καλούντα ακολούθως επικοινώνησε με τον διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας για να ενημερωθεί και επισήμως ότι δεν υπάρχει υπάλληλος με το συγκεκριμένο όνομα.
Από την έρευνα των αστυνομικών που ακολούθησε προέκυψε ότι το κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποίησε ο δράστης έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλες όμοιες υποθέσεις απάτης σε απόπειρα και τετελεσμένες ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης.
-Η δεύτερη υπόθεση απάτης που απασχολεί τις αρχές αφορά καταγγελία ενός ημεδαπού, που διατηρεί λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα και δέχτηκε κλήση από κινητό τηλέφωνο και συνομίλησε με άγνωστο δράστη που ενδιαφέρθηκε για την αγορά ενός τραπεζιού αξίας 120 ευρώ.
Ο Ροδίτης έδωσε τον αριθμό του λογαριασμό του κι έναν κωδικό ασφαλείας που δέχτηκε στο κινητό του στον υποτιθέμενο αγοραστή και ο τελευταίος αφού απέκτησε πρόσβαση στους λογαριασμούς του μετέφερε 1000 ευρώ από τον λογαριασμό του σε έναν λογαριασμό της Alpha Bank.
-Στην τρίτη υπόθεση ένας 38χρονος ημεδαπός κατήγγειλε ότι του εστάλη μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο που είχε το λογότυπο της Alpha Bank και του ανέφερε ότι θα έχει περιορισμένη πρόσβαση στον λογαριασμό του. Δεν αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για απάτη και έβαλε τους κωδικούς του για να διαπιστώσει στην πορεία ότι απατεώνες είχαν αφαιρέσει 7.500 ευρώ από τον λογαριασμό του και τα είχαν μεταφέρει σε λογαριασμό γαλλικής τράπεζας.

Πηγή:dimokratiki.gr