Επικαιρότητα

Βαρουφάκης: “Αν δεν υπήρχε το ΜΕΡΑ25 μάλλον ΚΚΕ θα ψήφιζα”

Ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ25 μίλησε στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 επιμένοντας στην τοποθέτησή του περί χαμένης ψήφου στον ΣΥΡΙΖΑ.

“Αν δεν υπήρχε το ΜΕΡΑ25 μάλλον ΚΚΕ θα ψήφιζα”, σημείωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 στους 88,6 ο Γιάνης Βαρουφάκης, λέγοντας ωστόσο ότι θλίβεται που ο Περισσός τον κατηγορεί ότι και ο ίδιος ψήφισε μνημόνιο.

Δήλωσε, ότι επιμένει στη τοποθέτησή του περί χαμένης ψήφου στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί -όπως είπε- “εάν θέλουμε να μην έχει αυτοδυναμία η ΝΔ το ΜΕΡΑ25 πρέπει να μπει στη Βουλή. Για αυτό δεν μας θέλει η ΝΔ, γιατί της ψαλιδίζουμε την αυτοδυναμία”.

Πρόσθεσε επίσης ότι με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του οι περισσότεροι ψηφοφόροι του δεν ψήφιζαν στο παρελθόν ΣΥΡΙΖΑ, για αυτό και ανέφερε σκωπτικά, ότι ακόμη κι αν τους το ζητούσε, θα προτιμούσαν να τους κόψουν το χέρι παρά να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ”.

“Καλή η Συμφωνία των Πρεσπών αλλά έγινε για λάθος λόγους. Ο λόγος ήταν για να μπουν τα Σκοπια στο ΝΑΤΟ” δήλωσε επίσης ο Γιάνης Βαρουφάκης στο σταθμό μας.

Χαρακτήρισε αποτυχία το ότι χρειάστηκε να κάνουμε δημοψήφισμα, με τον Επικεφαλής του ΜΕΡΑ25 να δηλώνει ότι το 2015, το τετράμηνο που εξασφάλισε από τους εταίρους για έναν έντιμο συμβιβασμό χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα για να προετοιμαστεί η συνθηκολόγηση.

Ο υποψήφιος βουλευτής στο νομό Ηρακλείου είπε ότι ο Πρωθυπουργός έκανε το δημοψήφισμα για να το χάσει. “Ο Τσίπρας αποφάσισε να καταστρατηγήσει το όχι του δημοψηφίσματος” πρόσθεσε, τονίζοντας ότι ποτέ ο ίδιος δεν είχε πει ότι η Ελλάδα θα έβγαινε από το ευρώ.

“Δεν θα μας έβγαζαν από το ευρώ” συνέχισε επί του θέματος.

Μίλησε για ερημοποίηση της χώρας, ζήτησε αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μέσω της επενδυτικής τράπεζας και δημιουργία τράπεζας διαχείρισης κόκκινων δανείων.

Τόνισε ότι είναι στα δικαστήρια με τον Ντράγκι, τον οποίο κατηγόρησε για το κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών γιατί -όπως είπε- ο κεντρικός τραπεζίτης αρνήθηκε να του δώσει τη σχετική γνωμοδότηση ενώ μίλησε για στημένο παιχνίδι σε σχέση με τα capital controls ούτως ώστε να πουληθεί τζάμπα η περιουσία της χώρας.

Source:news247
Μετάβαση στο περιεχόμενο