Επικαιρότητα

Τουρκικές προκλήσεις πριν την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα»: Όχι τελεσίγραφα στο Αιγαίο λέει ο Ακάρ

Λίγα 24ωρα πριν την έναρξη της άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα», ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ έριξε πάλι λάδι στη «φωτιά» των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ακάρ είπε ότι η Τουρκία δεν δέχεται τελεσίγραφα σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο.

«Κάνουμε κάθε είδους δραστηριότητα για την προάσπιση των δικαιωμάτων και του δικαίου μας στην 462 χιλιάδων τ.χλμ. Γαλάζια Πατρίδα μας. Λαμβάνονται κάθε είδους μέτρα στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο και την Μαύρη Θάλασσα. Δεν θα έχουν καμία τύχη βήματα που δεν περιλαμβάνουν την Τουρκία. Σε αυτά τα μέρη, δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ξεκινά η άσκηση της Τουρκίας με τον κωδικό Γαλάζια Πατρίδα, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Μαρτίου, σε περιοχές που περιλαμβάνουν τμήματα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ,  η εφημερίδα Yeni Safak έγραψε πως, η άσκηση που φέρει την κωδική ονομασία «Γαλάζια Πατρίδα», θα είναι ένα μέσο με το οποίο «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα ενισχύσουν την κυριαρχία τους και θα απευθύνει μία σαφή προειδοποίηση σε όσους προετοιμάζουν χάρτες εισβολής».

Source:reader
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Μετάβαση στο περιεχόμενο