Θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής

Θυροκολλήθηκε λίγο πριν τις 20:00 της Τρίτης στην κεντρική πύλη της Βουλής το Προεδρικό Διάταγμαγια τη διάλυση του Κοινοβουλίου και την προκήρυξη των πρόωρων εθνικών εκλογών.

Στο Διάταγμα, που θυροκόλλησε ο φρούραρχος, αναφέρεται η 7η Ιουλίου ως ημερομηνία των εθνικών εκλογών, καθώς και η 17η Ιουλίου ως ημερομηνία σύγκλησης της νέας Βουλής, που θα προκύψει από τις εκλογές.

Η Βουλή, με τη νέα σύνθεσή της, θα συνεδριάσει την Τετάρτη 17 Ιουλίου, οπότε θα γίνει και η ορκωμοσία των νέων βουλευτών

Ξεκινά επίσημα η προεκλογική περίοδος

Με τη θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής ξεκινά και επισήμως η προεκλογική περίοδος για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών ενδέχεται να αναλάβει ο Αντώνης Ρουπακιώτης.

Η Έφη Αχτσιόγλου θα αναλάβει καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στη θέση της Ράνιας Σβίγκου.

Στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου θα τοποθετηθεί ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος, καθώς ο Δημήτρης Τζανακόπουλος θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας αναμένεται να μετέχουν η Έφη Αχτσιόγλου, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης και πιθανότατα ο Δημήτρης Χατζησωκράτης από τη ΔΗΜΑΡ.

Source:thetoc
Μετάβαση στο περιεχόμενο