Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: Ένταση και χημικά μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ

Χημικά, φωτοβολίδες και παρουσία της “Αύρας”, του υδροφόρου οχήματος της αστυνομίας, συνόδευσαν την διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα. 

Η πορεία των διαδηλωτών κατέληξε στο σημείο εκκίνησης, δηλαδή τον Λευκό Πύργο.Στη συνέχεια μερίδα διαδηλωτών, μετά την ολοκλήρωση της πορεία πέταξε φωτοβολίδες εναντίον αστυνομικών, οι οποίοι προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών για να διαλύσουν το πλήθος.

Οι αστυνομικοί επιστράτευσαν για λίγο και το υδροφόρο όχημα “Αύρα”, με σκοπό να απομακρύνουν τους συγκεντρωθέντες. Η αστυνομία συνέλαβε ένα άτομο που συμμετείχε στα επεισόδια που προηγήθηκαν.

Νωρίτερα, νέα ένταση προκλήθηκε όταν οι  συγκεντρωθέντες  συνάντησαν το μπλόκο των ΜΑΤ στην οδό Νικολάου Γερμανού και δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο.  Κινήθηκαν μέσω της Λ. Νϊκης προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και όταν ήρθαν εκ νέου αντιμέτωποι με τον φραγμό των ΜΑΤ, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Βενιζέλου, επιχείρησαν να κινηθούν ανάποδα προς τη φορά των αυτοκινήτων στην Τσιμισκή, με την αστυνομία να επιχειρεί να τους σταματήσει κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.

Δείτε βίντεο από στιγμές έντασης κατά την πορεία  από το thestival.gr

Πριν την έναρξη, αλλά και κατά τη διάρκεια της πορείας, η Αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον 20 προληπτικές προσαγωγές.

Ανάμεσα τους και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γιώργος Τάτσιος. Ο κ. Τάτσιος προσπάθησε να μπει στον χώρο του Παλαί Ντε Σπορ όπου ήταν προγραμματισμένη η ομιλία του πρωθυπουργού, κάτι που δεν του επετράπη.  Μαζί του ήταν και η δικηγόρος Ειρήνη Μαρούπα, καθώς και άλλα δύο άτομα, τα οποία επίσης προσήχθησαν.

Μεταξύ των προσαχθέντων και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την παράταξη “Μένουμε Θεσσαλονίκη”, Γιώργος Ρακκάς.

Source:thetoc
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Μετάβαση στο περιεχόμενο