Επικαιρότητα

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για την επέτειο δολοφονίας Γρηγορόπουλου- Τι φοβούνται

Επί ποδός η ΕΛΑΣ για τις σημερινές κινητοποιήσεις για τα δέκα χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία  του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκφράζουν φόβους για τρομοκρατικό χτύπημα ενάντια σε αστυνομικό στόχο πέριξ της Χαριλάου Τρικούπη και στήνουν ένα «πλέγμα ασφαλείας» στην περιοχή των Εξαρχείων.

Ο σχεδιασμός της αστυνομίας περιλαμβάνει  τις τελευταίες μέρες συμπεριλήφθηκαν αυξημένες αστυνομικές περιπολίες με άνδρες της ομάδας ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ και Ασφάλειας σε μία προσπάθεια για «αυξημένη επαγρύπνηση» και «άμεση παρέμβαση» όταν και αν αυτή χρειαστεί.  Στο συγκεκριμένο σημείο η τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» έχει «χτυπήσει» τρεις φορές εναντίον αστυνομικών, με πολεμικά καλάσνικοφ.

Παράλληλα, μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις μεταξύ των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ τόσο στο Αρχηγείο όσο και στη ΓΑΔΑ αποφασίστηκε ο αριθμός των αστυνομικών που θα απασχοληθούν τα μέτρα θα είναι 2.600. Ενισχυμένα θα είναι τα μέτρα και στα αστυνομικά τμήματα του Συντάγματος, της Ομονοίας, του Ζωγράφου, της Ακρόπολης αλλά και των Εξαρχείων, μιας και θεωρούνται «αναβαθμισμένοι» στόχοι αντιεξουσιαστών. Ιδιαίτερα επίφοβη θεωρείται η σημερινή μαθητική πορεία, στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε πριν από δέκα χρόνια στα Εξάρχεια από τον αστυνομικό Κορκονέα. Ήδη έχουν δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες στους αστυνομικούς των ΜΑΤ για «προσοχή» και «ψυχραιμία» απέναντι στα ανήλικα παιδιά που θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση, στην οποία συνηθίζεται να υπεισέρχονται ομάδες κουκουλοφόρων.  Ταυτόχρονα εκφράζεται και έντονη ανησυχία μετά και τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά του κύματος καταλήψεων που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα, ενάντια στη «Συμφωνία των Πρεσπών».

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκαν συνελεύσεις αντιεξουσιαστών στο ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου, ενώ ήταν πρόθεση της ΕΛ.ΑΣ. να μπει… λουκέτο στο πανεπιστημιακό ίδρυμα, σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν επίσης φόβους πως μπορεί να γίνει στόχος η αύρα της Αστυνομίας, «Αίαντας» που χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία στις τελευταίες συγκεντρώσεις στο Πολυτεχνείο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών οι αντιεξουσιαστές θα προσπαθήσουν να επιτεθούν με οποιονδήποτε τρόπο στο όχημα της Αστυνομίας, το οποίο είχε αποτρέψει αρκετές επιθέσεις που επιχείρησαν με μολότοφ στα χέρια στις συγκεντρώσεις για το Πολυτεχνείο.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας αναμένεται να συνεχίσουν σήμερα τις έρευνες για τον εντοπισμό σημείων, όπου ενδεχομένως οι αντιεξουσιαστές να έχουν κρύψουν πολεμοφόδια, όπως μολότοφ, πέτρες, ξύλα, βεγγαλικά αλλά και φωτοβολίδες ευθείας βολής. Παράλληλα, θα γίνουν και προληπτικές προσαγωγές πριν αλλά και κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων σε μία προσπάθεια να προσαχθούν «ύποπτα άτομα». Στόχος της ΕΛ.ΑΣ. είναι τα επεισόδια να περιοριστούν στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων και να μην προκληθούν ζημιές σε καταστήματα και επιχειρήσεις στο κέντρο.

Source:thetoc
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *