Επικαιρότητα

«Στοχευμένη εγκληματική ενέργεια» οι πυροβολισμοί με έναν νεκρό στη Βιέννη

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Παρασκευής στο κέντρο της Βιέννης, μετά από πυροβολισμούς που έπεσαν στο δημοφιλές εστιατόριο της αυστριακής πρωτεύουσας, Figlmüller.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ανεπίσημες αναφορές κάνουν λόγο για έναν νεκρό και τουλάχιστον έναν τραυματία, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, όλα δείχνουν πως επρόκειτο για «μια στοχευμένη ποινική ενέργεια», αποκλείοντας το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε την ίδια φράση στον λογαριασμό της στο Twitter και είπε πως δεν υπάρχει απειλή για τους ανθρώπους που δεν ενεπλάκησαν στο συμβάν. Η εκπρόσωπος πρόσθεσε, ωστόσο, πως οι ακριβείς περιστάσεις του συμβάντος δεν είναι ακόμη σαφείς.

H αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι σύμφωνα με τις πληροφορίες ήταν δύο.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί, ενώ σύμφωνα με την αυστριακή ιστοσελίδα kurier.at, αστυνομικά ελικόπτερα συνδράμουν από αέρος τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Source:star
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *