Επικαιρότητα

«Ρώσικη» ρουλέτα στο δήμο της Θεσσαλονίκης

Από νύφη του Θερμαϊκού η Θεσσαλονίκη έχει καταστεί το τελευταίο διάστημα και… πολύφερνη νύφη ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών… Δεν αποκλείεται οι υποψήφιοι για το δήμο της Θεσσαλονίκης που θα αναμετρηθούν να αγγίξουν και τους 20, αν επαληθευτούν τα όσα ακούγονται. Το μεγαλύτερο, όμως, πρόβλημα φαίνεται να «αναπτύσσεται» στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας καθώς οι ανακοινώσεις διαδέχονται η μία την άλλη. 

Με δεδομένο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει ότι στους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας η Νέα Δημοκρατία θα ανακοινώσει την επίσημη υποστήριξή της σε υποψήφιο δήμαρχο, λίγο πριν την εκπνοή του Νοέμβρη και ενώ ακούγονταν διάφορα ονόματα για το δήμο της Θεσσαλονίκης το… χρίσμα έλαβε ο Νίκος Ταχιάος.

Η αποχώρηση Μπουτάρη από τη διεκδίκηση, εκ νέου, του δημαρχιακού θώκου άλλαξε τις ισορροπίες και, ναι μεν για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανακοινώθηκε χθες και διά στόματος Αλέξη Τσίπρα, υπάρχει μία και μόνο επιλογή, αυτή της Κατερίνας Νοτοπούλου, για τη ΝΔ παρά την επίσημη στήριξη στο πρόσωπο του Νίκου Ταχιάου εκδηλώνεται ενδιαφέρον και από άλλα στελέχη της δεξιάς παράταξης με πρώτο τον Γιώργο Ορφανό ο οποίος υπήρξε υπουργός και, επί σειρά ετών, βουλευτής της.

Και μόνο με αυτά τα δεδομένα και χωρίς να υπάρξουν άλλα, που δεν είναι και πολύ βέβαιο, η επικράτηση Ταχιάου στη συμπρωτεύουσα ίσως και να μην είναι και τόσο εύκολη όσο κάποιοι θέλουν να πιστεύουν και υποστηρίζουν.

Η υποψηφιότητα Ορφανού η οποία ανακοινώθηκε στις αρχές της εβδομάδας αναμένεται να… ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της ΝΔ αλλά και τη.. βεβαιότητα του Νίκου Ταχιάου που οδεύει για μία… «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», όπως είναι και το σύνθημά του.

Από τη… μαγιά του Σταύρου Καλαφάτη το 2014 ο οποίος στον πρώτο γύρο είχε πάρει 26,16% πολλοί φιλοδοξούν να πάρουν το ποσοστό τους από τις 34.564 ψήφους.

Ο επικρατέστερος πλην του Ταχιάου αναμένεται να είναι ο Γιώργος Ορφανός με την πεποίθηση ότι «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον» αλλά και το ισχυρό ενδεχόμενο να αποδειχθεί ένας δυνατός και ίσως όχι και τόσο εύκολος αντίπαλος για τον επίσημο υποψήφιο της δεξιάς παράταξης. Επιπλέον, κύκλοι κοντά στον κ. Ορφανό αφήνουν να εννοηθεί ότι έχει κρυμμένους άσους στο μανίκι του καθώς ακόμη δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τα ονόματα που θα ταχθούν μαζί του και έχουν γράψει χιλιόμετρα στη ΝΔ κατά το παρελθόν, αλλά ούτε έχει αποκαλυφθεί η πιθανότητα να λάβει τη στήριξη από επιχειρηματικούς κύκλους, με κάποιους από τους οποίους έχει από χρόνια στενούς δεσμούς. Κατά συνέπεια μπορεί ο κ. Ορφανός να μην έχει πολλούς «φίλους» πλέον μέσα στη Νέα Δημοκρατία αλλά χαίρει της εκτιμήσεως ουκ ολίγων που έχουν αποχωρήσει και αυτό δεν αποκλείεται να ταράξει πολύ τα νερά της προεκλογικής περιόδου και στο Θερμαϊκό…

Περίπου έξι μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου και όλα δείχνουν ρευστά για το δήμο της Θεσσαλονίκης. Εκτός από τις ήδη γνωστές υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων και του διδύμου Σπύρου Βούγια – Νίκου Νυφούδη που προσβλέπει σε ψήφους από το χώρο της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς της συμπρωτεύουσας, η Εύα Καϊλή ενημέρωσε ότι θα αποφασίσει μετά τις γιορτές για το αν θα κατέβει στο στίβο της διεκδίκησης του δήμου ενώ άγνωστο παραμένει το τι, και αν, θα κάνει ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, πρώην Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας του οποίου το όνομα ακούγεται από καιρού εις καιρόν και ταράζει τον ύπνο κάποιων!

Source:reader
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *