Επικαιρότητα

“Να μην ξαναδούμε νοσταλγούς” – Το μήνυμα της ΠτΔ για επέτειο απελευθέρωσης της Αθήνας

Μήνυμα κατά του φασισμού, του ναζισμού και της μισαλλοδοξία έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακκελαροπούλου με αφορμή την την 76η επέτειο της απελευθέρωσης της Αθήνας από τα κατοχή στρατεύματα της Ναζιστικής Γερμανίας.

Δεδομένου δε ότι το μήνυμα έρχεται και ανήμερα μιας ακόμη κρίσιμης ημέρας στην εν εξελίξει δίκη της Χρυσής Αυγής, το μήνυμά της στο πλαίσιο των εορτασμών (παρέστη -στην έπαρση της σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη), έχει πολλαπλούς αποδέκτες.

Το μήνυμα της ΠτΔ

″Σαν σήμερα, πριν από εβδομήντα έξι χρόνια, η Αθήνα απελευθερώθηκε από το ναζιστικό ζυγό. Ήταν μια μέρα εθνικής ανάτασης, συλλογικής χαράς, αναπτερωμένης ελπίδας. Μια μέρα που δικαίωνε τον αγώνα και τις θυσίες του ελληνικού λαού στα χρόνια της γερμανικής Κατοχής. Σκύβουμε με σεβασμό το κεφάλι στη μνήμη όσων αγωνίστηκαν για την ελευθερία, με την ευχή να μην ξαναδούμε ποτέ στην πατρίδα μας, στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, νοσταλγούς ιδεολογιών που αιματοκύλησαν τον κόσμο, εκφραστές και υποστηρικτές του ναζισμού, του φασισμού, της μισαλλοδοξίας”.

Eurokinissi

Eurokinissi

Eurokinissi

 

Content retrieved from: https://www.huffingtonpost.gr/entry/na-men-xanadoeme-nostalyoes-to-menema-tes-ptd-yia-epeteio-apeleetheroses-tes-athenas_gr_5f842100c5b6e6d033a4e461.

Μετάβαση στο περιεχόμενο