Επικαιρότητα

“Μαφία των φυλακών”: Αγωγή κατά της Κατερίνας Παπακώστα καταθέτει ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Οι δηλώσεις της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη στην ΕΡΤ οδηγούν την υπεράσπιση του Αλέξανδρου Λυκουρέζου να καταθέσει αγωγή σε βάρος της, καταγγέλλοντας ότι παραβιάζουν το τεκμήριο αθωότητας, δικαίωμα κάθε κατηγορούμενου.

Κατά της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Αικατερίνη Παπακώστα, πρόκειται να προσφύγει ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, σύμφωνα με το συνήγορό του, Θρ. Κονταξή.

Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις της υφυπουργού στην ΕΡΤ για την αποκαλούμενη «μαφία των φυλακών» και την εμπλοκή τριών δικηγόρων σε αυτή, με τις οποίες όπως καταγγέλλεται, παραβιάζουν το τεκμήριο αθωότητας, δικαίωμα κάθε κατηγορούμενου.

Όπως επισημαίνει ο Θρασύβουλος Κονταξής, «η υπεράσπιση του πολίτη Λυκουρέζου δεν απαιτεί τίποτα άλλο παρά την πιστή εφαρμογή του νόμου. Χθες κυρία ονόματι Παπακώστα, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, προέβη σε απαράδεκτες δηλώσεις αναφορικά με την ουσία της υπόθεσης, οι οποίες δηλώσεις αποφαίνονται για την ενοχή ή την αθωότητα των συλληφθέντων δυο δικηγόρων. Θυμίζω ότι η Ελληνική Βουλή, πριν από ένα μήνα, με τις ψήφους της κας Παπακώστα ψήφισε νόμο ο οποίος απαγορεύει δια ροπάλου την έκφραση απόψεων όσον αφορά εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις από κυβερνητικούς αξιωματούχους. Τον ίδιο νόμο τον οποίο ψήφισε η κα. Παπακώστα, τον ίδιο νόμο παραβίασε και ο ίδιος νόμος προβλέπει κυρώσεις».

Σύμφωνα με το δικηγόρο, πριν την απολογία του κ. Λυκουρέζου θα κατατεθεί αγωγή σε βάρος της υφυπουργού, Αικατερίνης Παπακώστα, «προς πιστή εφαρμογή του νόμου τον οποίο η ίδια ψήφισε και η οποία με τις δηλώσεις της παραβίασε κατάφωρα, το θεμελιώδες δικαίωμα κάθε υπόπτου ή κατηγορουμένου» του τεκμηρίου αθωότητας». Τονίζει δε ο δικηγόρος ότι ο κ.Λυκουρέζος δεν έχει ακόμα απολογηθεί και «πάρα ταύτα έχει δημιουργηθεί με ευθύνη και κυβερνητικών αξιωματούχων και βάση του εντάλματος σύλληψης το οποίο εξεδόθη ένα νοσηρό αρνητικό κλίμα, το οποίο ελπίζω να μην επηρεάσει την ποινική του μεταχείριση».

Source:news247
Μετάβαση στο περιεχόμενο