Πέντε μήνες μετά την τραγωδία στο Μάτι, κάτοικοι που σώθηκαν από την πυρκαγιά καταγγέλλουν πως το πλιάτσικο στα καμένα δεν σταμάτησε ποτέ και ζητούν περισσότερη αστυνόμευση.

«Είναι μία έρημη πόλη οπότε σε αυτήν την έρημη πόλη αν δεν υπάρχει Αστυνομία να γυρίζει όσοι ζούμε εδώ και οι περιουσίες των ανθρώπων που είναι αφημένες καταλαβαίνουμε πως είναι απροστάτευτες», δήλωσε ο Βασίλης Βρεττός, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων Ματιού. «Το βράδυ γίνονται τα πλιάτσικα. Μέρα μεσημέρι, σπάνια. Μία ημέρα έγινε και τους πιάσανε», προσθέτει μιλώντας στο Open.

Συνήθως οι δράστες μπαίνουν σε σπίτια που έχουν καεί και πλέον δεν κατοικούνται ενώ παίρνουν σωλήνες χαλκού, πόρτες και παράθυρα αλουμινίου αλλά και οποιοδήποτε αντικείμενο βρουν και θεωρούν πως είναι αξίας.

«Όταν πρωτοήρθα να επισκευάσω το σπίτι οι μόνιμοι κάτοικοι από δίπλα ειδοποίησαν την Αστυνομία και μέσα σε τέσσερα λεπτά είχαν έρθει αμέσως», σχολίασε ο πυρόπληκτος Παύλος Ντουμάνης.

Το χαρακτηρισμένο κίτρινο σπίτι του Δημήτρη Ματρακίδη μέσα σε έναν μήνα έγινε στόχος δύο φορές. Σύμφωνα με τον ίδιο «πριν από έναν μήνα είχαν μπει κάποιοι αθίγγανοι και μου είχαν πάρει κάποια σίδερα που ήταν στο σπίτι που είχε καεί.  Μου έσπασαν τη δεξαμενή πετρελαίου, έτρεχε το πετρέλαιο, οπότε έπρεπε να πάω στην Αστυνομία να το καταγγείλω το γεγονός, γιατί όλοι οι χαλκοσωλήνες του νερού ήταν σπασμένοι». Και συνέχισε: «Μετά από δύο εβδομάδες περίπου μου έκλεψαν τον εργοταξιακό πίνακα από το κουβούκλιο της ΔΕΗ και τώρα δεν έχω ρεύμα. Παίρνω από τον γείτονα, όταν χρειάζεται».

Μήνυση από την οικογένεια της Χρύσας Σπηλιώτη και του Δημήτρη Τουρναβίτη 

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε η οικογένεια της ηθοποιού Χρύσας Σπηλιώτη και του συζύγου της, Δημήτρη Τουρναβίτη, που άφησαν την τελευταία της πνοή στην πυρκαγιά στο Μάτι.

Σύμφωνα με το STAR, ο αδερφός του συζύγου της Χρύσας Σπηλιώτη κατέθεσε μήνυση κατά του κρατικού μηχανισμού για την τραγωδία στο Μάτι και ζητά δικαίωση για τα αδικοχαμένα θύματα.

«Ελπίζω να βγει η αλήθεια. Υπάρχουν δυο σκέλη. Το ένα είναι ο εμπρησμός. Ποιος, πως και γιατί. Έγιναν μια σειρά από τραγικές ενέργειες από αυτούς που είχαν τη ευθύνη», λέει ο Κωνσταντίνος Τουρναβίτης.

Η Χρύσα Σπηλιώτη και ο Δημήτρης Τουρναβίτης βρίσκονταν στο εξοχικό τους όταν ξέσπασε η πυρκαγιά στο Μάτι. Η πυρκαγιά κατέστρεψε το σπίτι και το αυτοκίνητό τους και επιχείρησαν να σωθούν πηγαίνοντας στη θάλασσα, ωστόσο δεν τα κατάφεραν.

Κατέληξε εγκαυματίας

Τους 100 έφτασαν τα θύματα από την πυρκαγιά στο Μάτι. Τη μάχη για τη ζωή έχασε 73χρονος εγκαυματίας που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 73χρονος υπέκυψε έπειτα από ισχυρό σηψαιμικό επεισόδιο, ύστερα από 145 ημέρες νοσηλείας.

Νοσηλευόμενη μετά τη φονική τραγωδία στο Μάτι παραμένει στο Θριάσιο νοσοκομείο μία γυναίκα.