Επικαιρότητα

Public Issue: Συντριπτικά κατά της συμφωνίας των Πρεσπών οι πολίτες – Προβληματισμός για Τουρκία

Στο πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue η πλειονότητα των ερωτηθέντων τάσσεται κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και πιστεύει ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν επιδεινωθεί.  

Κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών τάσσεται το 65% των ερωτηθέντων και μόλις το 17% δηλώνει υπέρ.   Το 13% απαντά ότι δεν είναι ούτε υπέρ ούτε κατά.

Το 5% δηλώνει ότι δεν έχει γνώμη ή ότι δεν το αφορά.

Στην ερώτηση που βρίσκονται οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας αν σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν το 52% απαντά ότι έχουν χειροτερεύσει.

Το 44% δηλώνει ότι έχουν παραμείνει ίδιες και μόλις το 2% ότι έχουν καλυτερεύσει.

Αρνητική γνώμη για τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά έχει το 60%. Το 32% απαντά ότι έχει θετική γνώμη και το 9% ότι δεν έχει καμία γνώμη.

Για τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ το 53% δηλώνει ότι έχει αρνητική γνώμη και μόλις το 28% θετική. Το 19% δηλώνει ότι δεν έχει γνώμη.

Ο τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, βλέπει την δημοτικότητά του να παίρνει την κατιούσα, καθώς αρνητική την κρίνει το 60% και ένα 32% θετική.

Επίσης η δημοτικότητα του πρωθυπουργού της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ στην Ελλάδα δείχνει αρνητική καθώς το 53% των ερωτηθέντων απαντά ότι έχει αρνητική γνώμη, ενώ το 28% δηλώνει ότι έχει θετική γνώμη.

Σε χειρότερο σημείο με πέρσι είναι οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας σύμφωνα με το 52%. Στο ίδιο ερώτημα το 44% εκτιμά ότι έχουν παραμείνει ίδιες, ενώ ένα μόλις 2% απαντά ότι έχουν καλυτερέψει.

Στο ερώτημα «τι γνώμη έχετε για τον Αμερικανό πρέσβη» στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, το 29% των ερωτηθέντων απαντά θετική, ενώ το 31% απαντά αρνητική.

 

Source:lifo
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *