Επικαιρότητα

Ψήφος εμπιστοσύνης: Άγριος καυγάς Τσίπρα-Μητσοτάκη για την υπουργοποίηση Αποστολάκη

«Κόκκινο» χτύπησε η πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή με αφορμή την υπουργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναφέρει ότι εν ενεργεία στρατιωτικός δεν έχει γίνει υπουργός από την εποχή της Χούντας και τον πρωθυπουργό να του ζητά οργισμένος να ανακαλέσει αμέσως τη σύγκριση.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Ακούστε το εσείς που δήθεν έχετε και δημοκρατικές ευαισθησίες. Τελευταία φορά που έγινε αυτό ήταν η 21η Απριλίου του 1967».

Ο πρωθυπουργός ζήτησε τον λόγο προκαλώντας με την σειρά του αντίδραση στα έδρανα της αντιπολίτευσης με τον Νίκο Βούτση να προσπαθεί να επιβάλει την τάξη και να προλάβει εγκαίρως τον εκτροχιασμό. Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανακαλέσει σημειώνοντας πως «είναι ντροπή να προσβάλλετε το δημοκρατικό φρόνημα των ενόπλων δυνάμεων του τόπου». «Δεν σας επιτρέπω να προσβάλετε έναν άνθρωπο που έχει υπηρετήσει με αίσθηση ευθύνης τις Ένοπλες Δυνάμεις και της Δημοκρατίας», ανεβάζοντας τους τόνους ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση διευκρινίζοντας πως «ο κ. Αποστολάκης έκανε μεγάλο λάθος που αποδέχτηκε την πρότασή σας» και ότι «ο τελευταίος, είπα, εν ενεργεία ανώτατος αξιωματικός που ανέλαβε υπουργός ήταν ο Σπαντιδάκης. Το είπα γιατί καμία κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης δεν παραβίασε τον διαχωρισμό στρατου — πολιτικής».

Παρέμβαση ζήτησε και η Φώφη Γεννηματά προκαλώντας την έκρηξη του Νίκου Βούτση ο οποίος της θύμισε ότι ήταν η επόμενη ομιλήτρια οπότε από το βήμα μπορούσε να τοποθετηθεί.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη σχολίασε πως «το μήνυμα της τοποθέτησης του κ. Αποστολάκη ήταν ισχυρό και λυπάμαι που δεν το καταλάβατε» αποδεχόμενος «την μερική αποκατάσταση αυτού που είπατε κ. Μητσοτάκη».

Source:cnn
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *