Επικαιρότητα

Προκαλεί και κάνει «μαθήματα» σε Ελλάδα και Κύπρο ο Ακάρ: Δεν βοηθούν οι ανεύθυνες δηλώσεις

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ «κουνά το δάχτυλο» στην Αθήνα, τονίζοντας ότι οι προκλήσεις και οι ανεύθυνες δηλώσεις δεν βοηθούν.

«Είναι ειλικρινής προσδοκία μας ότι δεν θα επιτραπούν οι προκλητικές ενέργειες και οι ανεύθυνες δηλώσεις, που δεν βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ, σε εκδήλωση για την άσκηση «Θαλασσόλυκος» της Άγκυρας, σύμφωνα με την dailysabah.

Μάλιστα, ο Χουλουσί Ακάρ υποστήριξε ότι η Αγκυρα πάντα επιζητά την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου.

«Η Τουρκία, σε κάθε περίπτωση, εκφράζει τη στήριξή της για την επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο εντός του πλαισίου των σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου και αναμένει προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας έκανε λόγο και για τις συζητήσεις στρατιωτικών αντιπροσωπειών για τη συμφωνία επί των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας. «Πιστεύω ότι αυτές οι συζητήσεις θα συνεχιστούν στο μέλλον και πιστεύω ότι θα είναι προς όφελος και των δύο χωρών», σημείωσε ο Ακάρ.

Παράλληλα, σύμφωνα με το cnnturk, o Τούρκος υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι το πλοίο «Μπαρμπαρός» συνεχίζει τις έρευνές του στην Ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το εθνικό μας γεωτρύπανο Φατίχ βρίσκεται δυτικά της Κύπρου και συνεχίζει τις γεωτρήσεις εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας με συνοδεία πλοίων του Ναυτικού».

Source:newsbomb