Επικαιρότητα

Πρώην Εύελπις ο Σέρβος που εισέβαλε με μαχαίρια στην πρεσβεία της Σερβίας

Πρώην Εύελπις του Σερβικού στρατού, 23 ετών με ιστορικό ψυχιατρικών προβλημάτων είναι ο νεαρός Σέρβος ο οποίος λίγο μετά τις 9.30 το πρωί του Σαββάτου παραβίασε την περίφραξη της Σερβικής Πρεσβείας που βρίσκεται επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας.

Επί τόπου έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και διαπραγματευτές της ΕΛΑΣ που τελικά τον έπεισαν να παραδοθεί. Ο δράστης ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο δράσης φώναζε, σε κατάσταση μέθης, να ενωθεί πάλι η Σερβία με το Κόσοβο και συνθήματα κατά της Τουρκίας.Ο νεαρός, που κρατούσε δύο μαχαίρια, παρέμεινε στο προαύλιο της Πρεσβείας για αρκετή ώρα, φωνάζοντας πολιτικά συνθήματα και απειλώντας να αυτοτραυματιστεί.

Ζητούσε μάλιστα να συναντήσει επίμονα τον Σέρβο Πρόεδρο και τον πρέσβη της Σερβίας.

Το προηγούμενο βράδυ είχε προσαχθεί για διακρίβωση στοιχείων στον Πειραιά αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος

Πρεσβεία της Σερβίας για την εισβολή αγνώστου στο κτίριο: Ευχαριστούμε την ΕΛΑΣ

Ευχαριστίες προς την Ελληνική Αστυνομία απευθύνει η πρεσβεία της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Αθήνα για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του περιστατικού που συνέβη των πρωί, όταν νεαρό άτομο, αγνώστων στοιχείων, κρατώντας μαχαίρι εισέβαλε στην πρεσβεία. Επίσης, σημειώνεται ότι δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ έχουν προκληθεί σημαντικές υλικές ζημιές

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η πρεσβεία της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Αθήνα αναφέρει:

«Σήμερα, 24 Νοεμβρίου και κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, εισέβαλε στο κτίριο της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Αθήνα, άτομο αγνώστων στοιχείων, νεαρής ηλικίας, το οποίο πηδώντας την περίφραξη εισήλθε στον προαύλιο χώρο και στην συνέχεια δια της βίας διέρρηξε την είσοδο του Προξενικού Τμήματος και εισήλθε στο κτίριο της Πρεσβείας.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την ελληνική αστυνομία για τον επαγγελματισμό που επέδειξε, την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του περιστατικού.

Κατά το επεισόδιο δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ έχουν προκληθεί σημαντικές υλικές ζημιές».

Source:thetoc
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *