Επικαιρότητα

Προεκλογικός Τσίπρας με νέα «διλήμματα της κάλπης» -Δεν άνοιξε τα χαρτιά του για την υποψηφιότητα ΣΥΡΙΖΑ στο Δ. Αθηναίων

Επίθεση στη ΝΔ σε προεκλογικούς τόνους πραγματοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας, δίχως ν’ ανοίξει τα χαρτιά του για τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Αθηναίων, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Μετά τη σύνδεση των περαιτέρω ελαφρύνσεων στον ΕΝΦΙΑ με τη θετική ψήφο στις εκλογές, ο πρωθυπουργός έθεσε σήμερα ένα ακόμη εκλογικό δίλημμα: «Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με ένα τέταρτο μνημόνιο και την επιστροφή του ΔΝΤ».
Το τελευταίο προκύπτει από την ευθεία σύνδεση του Κυριάκου Μητσοτάκη με το ΔΝΤ και όσους επιδιώκουν την υπογραφή ενός νέου μνημονίου, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα είπε ο κ. Τσίπρας. Στο σημείο αυτό μάλιστα άφησε αιχμές και για τον Γιάννη Στουρνάρα, συγκαταλέγοντας στην ίδια κατηγορία όσους απεργάζονταν – όπως είπε – την υιοθέτηση προληπτικής γραμμής στήριξης αντί της «καθαρής» εξόδου από τα μνημόνια. Ο πρωθυπουργός παράλληλα έστειλε μήνυμα αποφασιστικότητας για την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών όπως επίσης και της υλοποίησης της συμφωνίας με την Εκκλησία, ενώ ζήτησε απ’ όλους να περιφρουρήσουν τα σχολεία και να μην επιτρέψουν τη διείσδυση ακροδεξιών κύκλων σε αυτά, με αφορμή τις καταλήψεις για το «Μακεδονικό».
Επανέλαβε δε ότι ο χρόνος για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μετρά μετά την έξοδο από το μνημόνιο και τις 100 μέρες, δηλαδή, που έχουν συμπληρωθεί από τότε, ενώ τόνισε την ανάγκη να επικρατήσουν οι προοδευτικές δυνάμεις τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε, εξάλλου, εκτενώς στο ζήτημα των συντάξεων, χαρακτηρίζοντας ως μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης τη μη περικοπής τους, αλλά και τις πληροφορίες από τα Μέσα Ενημέρωσης ότι οι δανειστές δεν θα έδιναν το πράσινο φως γι’ αυτό ως «αποκλειστικές μπούρδες κι όχι αποκλειστικές πληροφορίες».
Υπογράμμισε δε ότι ο ίδιος στοχεύει σε ένα «μνημόνιο με το λαό», με προτεραιότητα στους ανέργους, τους μικρούς και τους μεσαίους επαγγελματίες και τους συνταξιούχους, κάνοντας λόγο για κάλπες «τον Οκτώβρη του 2019». Χαρακτηρίζοντας τέλος τον κ. Μητσοτάκη ως «το alter ego του Πόουλ Τόμσεν», υποσχέθηκε και την αύξηση του κατώτατου μισθού εντός του 2019.
Αίσθηση προκάλεσε τέλος η αναφορά Τσίπρα στο Grexit και την ευθεία σύγκρισή του με το Brexit, η οποία αποτέλεσε κι ένα είδος… αυτοκριτικής για τον πρωθυπουργό, ενώ υπήρξε «μπηχτή» κατά των πρώην συντρόφων του που εγκατέλειψαν τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και του Γιάνη Βαρουφάκη.«Κάποιοι σύντροφοί μας θεωρούσαν το Grexit ρηξικέλευθη επιλογή και όμως δείτε τώρα ποιος χάνει με το Brexit. Δεν υπάρχει soft Brexit, αλλά σκληρό κι αβέβαιο μέλλον για την εργατική τάξη», σχολίασε ο πρωθυπουργός.
Source:thecaller
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *