Επικαιρότητα

«Πόλεμος» ανακοινώσεων Μαξίμου – ΝΔ για το τραπεζικό απόρρητο πολιτικών: «Κρύβεστε» – «Φωνάζει ο κλέφτης»

Τι απαντά η αξιωματική αντιπολίτευση για το ζήτημα που ανέκυψε με το άνοιγμα λογαριασμών και τα πόθεν έσχες των βουλευτών

Μαίνεται η πολιτική κόντρα της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υποχρεωτική άρση του τραπεζικού και χρηματιστηριακού απορρήτου για τον έλεγχο των υπόχρεων «πόθεν έσχες».

Η Νέα Δημοκρατία, απαντώντας στην επίθεση της κυβέρνησης, κάνει λόγο για «πρωταθλητισμό στα fake news», «θρασύτητα» και «υστεροβουλία», ενώ από την πλευρά του το Μαξίμου κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «κρύβεται για το πόθεν έσχες των στελεχών της και ψάχνει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα».

Μαξίμου: Η ΝΔ τρομάζει και κρύβεται

«Η ΝΔ κρύβεται για το πόθεν έσχες των στελεχών της και ψάχνει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα», τονίζει το Μέγαρο Μαξίμου απαντώντας στη Νέα δημοκρατία για το «Πόθεν Έσχες».

«Ό,τι και να σκαρφιστεί, δεν αλλάζει το γεγονός πως χθες μόνο αυτή και η Χρυσή Αυγή καταψήφισαν την τροπολογία για να μπορεί η Επιτροπή να ελέγχει αυτόματα τις τραπεζικές και χρηματιστηριακές συναλλαγές πολιτικών», αναφέρει το Μαξίμου και σημειώνει πως «η τροπολογία, εξάλλου, σε καμία περίπτωση δεν παγώνει τη λειτουργία της Επιτροπής η οποία κανονικά συνεχίζει να ασκεί την αρμοδιότητά της. Ενώ από τον Σεπτέμβρη θα υπάρχει και τυποποιημένος έλεγχος».

«Η ουσία της χθεσινής τροπολογίας είναι ότι η άρση του τραπεζικού και χρηματιστηριακού απορρήτου για τους πολιτικούς που ελέγχονται από την Επιτροπή πλέον είναι υποχρεωτική και αυτόματη. Αυτό είναι προφανώς που τρομάζει τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΝΔ: Φωνάζει ο κλέφτης

Νωρίτερα, η ΝΔ σε ανακοίνωσή της απάντησε στις χθεσινές κατηγορίες του Μαξίμου πως η ΝΔ δεν θέλει έλεγχο στις τραπεζικές συναλλαγές των στελεχών της, σχολιάζοντας με νόημα ότι «στα fake news το Μαξίμου έχει γίνει πια πρωταθλητής».

Όπως σημείωναν από την οδό Πειραιώς: «Αυτό απέδειξε η απύθμενης θρασύτητας ανακοίνωση της κυβέρνησης που εγκαλεί τη Νέα Δημοκρατία ότι δήθεν καταψήφισε την χορήγηση της δυνατότητας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής να άρει το τραπεζικό απόρρητο βουλευτών που ελέγχονται για τα πόθεν έσχες τους. Το Μαξίμου λέει εν γνώσει του ψέματα και επιχειρεί να παραπλανήσει τους πολίτες. Όσα, υποτίθεται ότι νομοθετήθηκαν χθες, ειναι νόμος του κράτους ήδη από το 2014 επί κυβέρνησης ΝΔ. Και το μόνο κόμμα που καταψήφισε τότε τη ρύθμιση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ!».

«Δεν είναι όμως μόνο αυτό», συνεχίζει η ΝΔ και προσθέτει: «Η χθεσινή, πολιτικά υστερόβουλη τροπολογία θεσπίζει μια νέα διαδικασία που επί της ουσίας παγώνει τον ουσιαστικό έλεγχο των Πόθεν Έσχες μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, δηλαδή μέχρι την τυπική λήξη της θητείας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ας μην τρέφουν, όμως, αυταπάτες: ο έλεγχος θα γίνει από την επόμενη βουλή και θα είναι εξονυχιστικός».

Source:newpost