Παρέμβαση Καραμανλή για το Σκοπιανό: Η κριτική της ΝΔ είναι τεκμηριωμένη

Τη διαφωνία του με την υπό ψήφιση Συμφωνία των Πρεσπών υπογραμμίζει με δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κάνοντας λόγο για «ισχυρή και τεκμηριωμένη κριτική» από τη μεριά της ΝΔ.

Ο κ. Καραμανλής κάνει λόγο για διαπραγμάτευση που έγινε «υπό όρους αδικαιολόγητης βιασύνης και όταν, προφανώς, άλλοι είναι εκείνοι που επείγονται για την διευθέτηση του θέματος».

Υπογραμμίζει, δε, ότι η κυβέρνηση όφειλε να σεβαστεί τις εύλογες ανησυχίες της «μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών», προσθέτοντας ότι δεν είναι επιτρεπτό τέτοια εθνικά θέματα μεγάλης σημασίας, «να οδηγούν σε οξύτητα που ευνοεί διχαστικό κλίμα».

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής: Όπως έχω ήδη επισημάνει, η κυρία Μπακογιάννη έχει περιγράψει με ακρίβεια την πολιτική της τότε Κυβέρνησης, που οδήγησε στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Απόφαση που προσέφερε ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα στη Χώρα μας, το οποίο δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκε όπως έπρεπε. Η κριτική της Νέας Δημοκρατίας για την προκείμενη συμφωνία είναι ισχυρή και πλήρως τεκμηριωμένη. Ιδίως μάλιστα όταν η όλη διαπραγμάτευση έγινε υπό όρους αδικαιολόγητης βιασύνης και όταν, προφανώς, άλλοι είναι εκείνοι που επείγονται για την διευθέτηση του θέματος. Οπωσδήποτε όμως όχι η Ελλάδα. Τέλος, όφειλε η Κυβέρνηση να σεβαστεί την ευαισθησία και να αφουγκραστεί τις εύλογες ανησυχίες της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, αλλά και να διαμορφώσει με δική της πρωτοβουλία συνθήκες στοιχειώδους εθνικής συνεννόησης. Δεν είναι επιτρεπτό εθνικά θέματα τέτοιας σημασίας να οδηγούν σε οξύτητα που ευνοεί διχαστικό κλίμα.»

Source:reader
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Μετάβαση στο περιεχόμενο