Επικαιρότητα

Παρασκήνιο από τη Σύνοδο για Brexit: Η Μέρκελ διέκοπτε τη Μέι

Έντονο παρασκήνιο από τη Σύνοδο της ΕΕ στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκε και το θέμα του Brexit φέρνει στο φως η γερμανική εφημερίδα Welt.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις πηγές από την ΕΕ που επικαλείταια η Welt, το κλίμα ήταν ιδιαιτέρως τεταμένο ανάμεσα στη Μέι και στη Μέρκελ, αλλά και στον Γιούνκερ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, μάλιστα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ διέκοψε τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι αρκετές φορές ενώ εκείνη μιλούσε, ζητώντας διευκρινίσεις για τις θέσεις της. Αυστηρή στάση φέρεται να τήρησε και ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, απέναντι στη Βρετανία, ζητώντας διευκρινίσεις ως προς το τι αναμένουν ακριβώς από τις Βρυξέλλες και τονίζοντας ότι η συζήτηση είναι «νεφελώδης και ασαφής».

«Θεωρώ δυσάρεστο το γεγονός ότι υπάρχει η εντύπωση ίσως στη Βρετανία ότι η ΕΕ πρέπει να προτείνει λύσεις. Εναπόκειται στη Βρετανία να αποχωρήσει από την ΕΕ και θα έλεγα οτι εναπόκειται μάλλον στη βρετανική κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου.

Παράλληλα, ο Γιούνκερ ανακοίνωσε ότι η ΕΕ αναμένεται να εντείνει τις προετοιμασίες της για ενδεχόμενη έξοδο της Βρετανίας χωρίς συμφωνία.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, μετέβη στις Βρυξέλλες, αναζητώντας διαβεβαιώσεις από την ΕΕ, προκειμένου να διασφαλίσει ότι η συμφωνία για το Brexit θα εγκριθεί από τους Βρετανούς βουλευτές. Η ίδια είχε αναβάλλει, προηγουμένως, τη σχεδιαζόμενη ψηφοφορία για το Brexit στο βρετανικό κοινοβούλιο, υπό τον φόβο ότι η συμφωνία δεν θα περάσει από το κοινοβούλιο.

O έντονος διάλογος Μέι-Γιούνκερ

Εν τω μεταξύ, έναν έντονο διάλογο είχαν ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και η βρετανίδα πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια της συνόδου.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν φέρεται να ειρωνεύεται την στρατηγική της Μέι στο Brexit και διαμαρτύρεται ότι οι Βρετανοί δεν λένε ξεκάθαρα τι θέλουν.

Στο βίντεο πριν την έναρξη της δεύτερης ημέρας της Συνόδου Κορυφής η Τερέζα Μέι εμφανίζεται στην αίθουσα της συνεδρίασης με την τσάντα της. Πλησιάζει τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και οι δύο φαίνεται να έχουν μία έντονη διαφωνία.

 

Source:thetoc
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *