Επικαιρότητα

Παπανδρέου: Διαψεύδει κατηγορηματικά τα περί αιτήματος ΣΥΡΙΖΑ για ένταξη στην Σοσιαλιστική Διεθνή

Μόνον το Κίνημα Αλλαγής μετέχει στην Διεθνή – Ανύπαρκτο το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ – Για «προβοκάτσια» κάνει λόγο η Χαριλάου Τρικούπη

Με ανακοίνωση από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου διαψεύδονται δημοσιεύματα που κάνουν λόγο πως υπήρξε πρόταση να ενταχθεί στη Σοσιαλιστική Διεθνή, στην οποία προεδρεύει ο Γιώργος Παπανδρέου ο Αλέξης Τσίπρας και πως οι δύο άντρες βρίσκονται κοντά.

Όπως εξηγούν πηγές της Τρικούπη στο protothema. gr οι πληροφορίες αυτές αυτές εξόργισαν τον πρώην πρωθυπουργό, ενώ όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές με νόημα, «έχουμε μάθει από προβοκάτσια ωστόσο, όλα έχουν ένα όριο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου:

Από το Γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργου Α. Παπανδρέου, σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Δεν έχει τεθεί οποιοδήποτε θέμα ένταξης Ελληνικού κόμματος στη Σοσιαλιστική Διεθνή, πέραν του Κινήματος Αλλαγής, ή έχει κατατεθεί κάποιο σχετικό αίτημα εκ μέρους κάποιου άλλου κόμματος.

Είναι απολύτως σαφές ότι, ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, δεν γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό, ούτε και έχει αναλάβει κάποια σχετική πρωτοβουλία.

Τέλος, ουδείς εκ των συνεργατών του έχει μιλήσει για οποιοδήποτε τέτοιο θέμα».

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Με ειρωνική διάθεση αντέδρασαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα δημοσιεύματα περί «προσέγγισης» της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον Γιώργο Παπανδρέου και την Σοσιαλιστική Διεθνή. Όπως σχολίασαν πηγές της Κουμουνδούρου:

«Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τη σπουδή μέρους των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ για τη διεθνή και ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.
Τα σημερινά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για ένταξη του κόμματος στη Σοσιαλιστική Διεθνή δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Content retrieved from: https://www.protothema.gr/politics/article/1127309/papandreou-diapseudei-katigorimatika-ta-peri-aitimatos-suriza-gia-edaxi-stin-sosialistiki-diethni/?fbclid=IwAR211LVwF3T7jnNUbLePGogikOcdFtefygGTfuCrBwqKwtwyz0_yN4TLUzI.

Μετάβαση στο περιεχόμενο