Επικαιρότητα

Η Παπακώστα επιτίθεται στον Καραμανλή

«Αν πρώην πρωθυπουργοί έχουν επιλέξει να μιλούν άλλοι για λογαριασμό τους, τότε οι ίδιοι αποδομούν τον εαυτό τους»

Σε μια περίεργη δήλωση προέβη η Κατερίνα Παπακώστα, μόλις δύο ημέρες πριν ανοίξουν οι εθνικές κάλπες και λίγα 24ωρα μετά τη σκληρή κριτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, σχετικά με το Μακεδονικό.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» στον ΣΚΑΪ, με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, που συχνά αναφέρεται στην «καραμανλική σχολή» και δηλώνει υπέρμαχός της, εξέφρασε τη «θλίψη» και τη «στενοχώρια» της για τον Κώστα Καραμανλή, τονίζοντας: «Ο Καραμανλής δεν υπερασπίστηκε τον εαυτό του και είναι εκτεθειμένος».

Πλήρως ευθυγραμμισμένη με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Παπακώστα τόνισε: «Θλίβομαι, διότι εμείς οι πολιτικοί ανάλογα με τον τρόπο που τοποθετούμαστε δημόσια, είτε βελτιώνουμε την εικόνα μας στον κόσμο ή αποδομούμε τον εαυτό μας. Ανήκω στη σχολή σκέψης του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Δεν έχει σημασία ποιος φέρει το επώνυμό του, και ο Κώστας Καραμανλής είναι της ίδιας πολιτικής σχολής».

«Αν πρώην πρωθυπουργοί έχουν επιλέξει να μιλούν άλλοι για λογαριασμό τους, τότε οι ίδιοι αποδομούν τον εαυτό τους. Με θλίβει η εικόνα να μην τοποθετούνται με τρόπο σαφή στα σοβαρά θέματα. Όταν επιλέγεις να τοποθετηθείς μέσω τρίων ή διαρροών, με θλίβει», υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται ότι η Κατερίνα Παπακώστα δήλωνε ότι διαφωνεί ακόμα και με τη συμβιβαστική λύση της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό, όπως είχε περιγραφεί στη γραμμή του Βουκουρεστίου από τον Κώστα Καραμανλή και ζητούσε λύση χωρίς καθόλου χρήση του όρου «Μακεδονία».

«Δεν έχει λόγο να υιοθετεί ως «λύση» την κόκκινη γραμμή του Βουκουρεστίου, έγραφε η Κατερίνα Παπακώστα για την Κυβέρνηση, αλλά την απόφαση των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δίχως το όνομα Μακεδονία ή τα παράγωγά του. Αυτή είναι η Εθνική θέση. Ο δε Νίμιτς είναι μέρος του προβλήματος», είχε πει.

Όπως φαίνεται, η άλλοτε «κόκκινη γραμμή» του Βουκουρεστίου μετατράπηκε σε επίθεση κατά του Κ. Καραμανλή. Το λες και ψηφοθηρική κωλοτούμπα…

Source:newpost