Επικαιρότητα

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Ερχονται “καμπάνες” για παραβίαση του νέου νόμου – Δικογραφία από την ΕΛ.ΑΣ.

Δικογραφία κατά των υπευθύνων του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που έγινε χθες, Πέμπτη 28 Ιανουαρίου,σχηματίζει η ΕΛ. ΑΣ. για παραβίαση του νέου νόμου για τις δημόσιες συναθροίσεις αλλά και των διατάξεων περί συνωστισμού.

Σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς, έχουν παραβιαστεί πολλές διατάξεις νόμων και αποφάσεων που αφορούν τις συναθροίσεις και τη δημόσια υγεία. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, η δικογραφία διενεργείται από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών που έχει την ευθύνη, κατόπιν παραγγελίας του εισαγγελέα.

Αφορά την παραβίαση της πρόσφατης απόφασης του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ για απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων μέχρι την 1η Φεβρουαρίου, τον νόμο για τις συναθροίσεις, καθώς δεν είχε οριστεί διοργανωτής όπως προβλέπεται και πραγματοποιήθηκε πορεία, αλλά και για παράβαση του άρθρου 285 του ποινικού κώδικα περί δημόσιας υγείας για τον συνωστισμό.

Μετά την ολοκλήρωση της η δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα, ο οποίος θα την αξιολογήσει και θα κρίνει αν θα ασκηθούν διώξεις και σε βάρος ποιων.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Ερχονται "καμπάνες" για παραβίαση του νέου νόμου - Δικογραφία από την ΕΛ.ΑΣ.

Προβληματισμός για τις εικόνες συνωστισμού στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, που έγινε παρά την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων που ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του νoμοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τα Πανεπιστήμια και κυρίως κατά της δημιουργίας πανεπιστημιακής αστυνομίας και κατά της κατάργησης των “αιωνίων” φοιτητών.

Σε αυτό, αν και οι συγκεντρωμένοι φορούσαν μάσκες, παρατηρήθηκαν εικόνες μεγάλου συνωστισμού. Στη συγκέντρωση που έγινε στα Προπύλαια συμμετείχαν οι ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΔΠΤΕ.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν επίσης σύλλογοι, ομοσπονδίες, σωματεία, καθώς και εργατικά σωματεία. Επίσης στη συγκέντρωση ήταν παρόντα στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

“Η κυβέρνηση με πρόσχημα την πανδημία οχυρώνεται πίσω από την καταστολή και τον αυταρχισμό, επιδιώκοντας ένα γενικό σιωπητήριο στην ελληνική κοινωνία” ανέφερε, χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η ΔΟΕ.

Σημειώνεται ότι ανάλογες συγκεντρώσεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο της Κρήτης και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Content retrieved from: https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/nomos-gia-tis-sunathroiseis-dikografia-tis-elas-gia-ton-sunostismo-sto-panekpaideutiko-sullalitirio/.