Επικαιρότητα

Οι αγρότες στέλνουν «τελεσίγραφο» στην κυβέρνηση: Ραντεβού την Τρίτη ή κλιμάκωση

Έτοιμοι για όλα είναι οι αγρότες, οι οποίοι αναμένεται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις και να κατέβουν στην Αθήνα με τα τρακτέρ εάν δεν οριστεί άμεσα συνάντηση με την κυβέρνηση – Αυστηρή προειδοποίηση προς την κυβέρνηση Τσίπρα ότι οι αγρότες δεν πρόκειται να κάνουν ούτε βήμα πίσω σε ό,τι αφορά τα αιτήματά τους απευθύνει μέσω του Newsbomb.gr ο επικεφαλής του Συντονιστικού των αγροτών στο μπλόκο της Νίκαιας στην Λάρισα, Κώστας Τζέλλας

«Τελεσίγραφο» στέλνουν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αποφάσισαν, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ότι εάν μέχρι τις 7 το απόγευμα της Δευτέρας (11/02) δεν οριστεί συνάντηση με κλιμάκιο των συναρμόδιων υπουργών για προβλήματα που τους απασχολούν, τότε θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Συγκεκριμένα, αποφάσισαν ότι εάν η κυβέρνηση αποφύγει το ραντεβού, τότε την Τρίτη 4 με 6 το απόγευμα θα προχωρήσουν σε νέο αποκλεισμό του κόμβου Πλατύκαμπου. Ενώ παράλληλα δεν αποκλείουν ακόμα και την κάθοδο με τα τρακτέρ στην Αθήνα.

Το πρωί της Δευτέρας στις 10 το πρωί αγρότες των Σερρών θα προχωρήσουν σε δίωρο αποκλεισμό της εφορίας της πόλης.

Εν τω μεταξύ, σε αποκλεισμό της νέας εθνικής οδού Ναυπλίου – Μυκηνών στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου προχώρησαν σήμερα στις 12 το μεσημέρι αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Αργολίδας. Ενημέρωσαν πως θα παραμείνουν στο σημείο τουλάχιστον μέχρι τις 4 το μεσημέρι.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, παρακάμπτοντας το σημείο αποκλεισμού της Ε.Ο Ναυπλίου – Μυκηνών.

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής του Συντονιστικού των αγροτών στο μπλόκο της Νίκαιας κ. Τζέλλας εκτιμά ότι τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα είναι εξαιρετικά κρίσιμα για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Ερωτηθείς, ειδικότερα, εάν οι αγρότες σκοπεύουν να κατεβούν άμεσα στην Αθήνα, απάντησε: «Όλα είναι πιθανά, όλα είναι στο τραπέζι. Τίποτα δεν αποκλείεται».

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, ο προσωρινός αποκλεισμός του εθνικού οδικού δικτύου στις σήραγγες των Τεμπών το μεσημέρι του Σαββάτου (09/02/2019) ήταν ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι ο αγροτικός κόσμος ασφυκτιά και ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια να αγνοούνται τα «πάγια και διαχρονικά», όπως είπε, «αιτήματά του».

Σύμφωνα με τον κ. Τζέλλα, οι αγρότες επιθυμούν να συναντηθούν άμεσα με υπουργικό κλιμάκιο, αποτελούμενο από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας, Γιάννη Δραγασάκη, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Αραχωβίτη, και τους συναρμόδιους υπουργούς, ώστε να συζητήσουν διεξοδικά τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

Ο επικεφαλής του Συντονιστικού στο μπλόκο της Νίκαιας αναφέρεται, εξάλλου, στα προβλήματα των αγροτών και τονίζει στο Newsbomb.gr: «Το κόστος παραγωγής είναι εξοντωτικό – Δεν αντέχουμε άλλο».

Source:newsbomb
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *