Επικαιρότητα

Ο Μαυρωτάς επιβεβαιώνει τις δεύτερες σκέψεις για Πρέσπες

Οι ζυμώσεις εντός του Ποταμιού σε ότι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών μετά και τη διαγραφή του Σπύρου Δανέλλη έγιναν εμφανείς και κατά την τοποθέτηση του Γιώργου Μαυρωτά στη Βουλή.

Όπως διεφάνη το Ποτάμι αναζητεί τρόπους ώστε να μην δημιουργήσει εμπόδια στην κύρωση της Συμφωνίας.

Ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού μιλώντας από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε στον Σπύρο Δανέλλη τονίζοντας ότι η υφαρπαγή του είναι χτύπημα κάτω από την μέση. Επέμεινε όμως ότι το εθνικό συμφέρον πρέπει να πρυτανεύσει.

Ο κ. Μαυρωτάς επανέλαβε την πάγια θέση του κόμματος του ότι η Συμφωνία έχει θετικά σημεία, διευκρίνισε όμως ότι έρχεται σε μια συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία.

Ανέφερε: «Η συμφωνία των Πρεσπών είναι το αποτέλεσμα μιας διαπραγμάτευσης με περισσότερα θετικά από τα αρνητικά για τη χώρα μας και γι’ αυτό την στηρίζουμε. Πρέπει να δούμε το  μέλλον με εθνική αυτοπεποίθηση  ώστε να παίξουμε το ρόλο μας  ως  πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή. Η συμφωνία είναι και  αποτέλεσμα της διεθνούς συγκυρίας που είναι δύσκολο  να βρεθεί στο μέλλον. Πρέπει σίγουρα να πρυτανεύσει το εθνικό συμφέρον λαμβάνοντας υπόψιν βέβαια και το γενικότερο πολιτικό πλαίσιο. Θα βρούμε τον τρόπο αυτόν  για να εκφραστούμε  με τον κατάλληλο τρόπο» είπε ο κ. Μαυρωτάς .

Η τελευταία του φράση καταδεικνύει ότι το Ποτάμι δεν θα θελήσει να φορτωθεί το ενδεχόμενο μιας καταψήφισης για αυτό και δεν αποκλείεται να επιλεγεί τελικά η αποχή από την ψηφοφορία ώστε να πέσει έτσι ο πήχης της απαιτούμενης πλειοψηφίας  κάτω από το 151.

Source:thetoc
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Μετάβαση στο περιεχόμενο