Επικαιρότητα

Ο Μάρτιος κρίνει τις… εκλογές – Η διαφορά που θα δώσει τη νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Μάρτιος αναμένεται να είναι ο καθοριστικός μήνας για τον χρόνο των εκλογών καθώς  μέσα στις επόμενες τριάντα ημέρες θα ολοκληρωθούν οι θετικές εξαγγελίες της κυβέρνησης ενώ θα ανοίξουν όλες οι δικαστικές υποθέσεις που σήμερα βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τις οποίες επιφυλάξεις απ’ την πλευρά των ευρωπαίων αξιωματούχων, η κυβέρνηση στην πραγματικότητα έχει πάρει το πράσινο φως για να προχωρήσει και τον νέο νόμο για τα κόκκινα στεγαστικάδάνεια και τις 120 δόσεις.

Όπως έλεγαν μάλιστα ευρωπαϊκές πηγές την συγκεκριμένη στιγμή το τελευταίο πράγμα που θέλουν στην Ευρώπη είναι να δημιουργήσουν νέες εστίες προβλημάτων οι οποίες θα ενισχύσουν τους ευρωσκεπισκιστές και τους ακροδεξιούς.

Στην κυβέρνηση παραδέχονται ότι η χρονικήσυγκυρία λειτουργεί υπέρ τους καθώς μέσα στο επόμενο εικοσαήμερο θα σταματήσουν να λειτουργούν τα πάντα στις Βρυξέλλες ενόψει των ευρωεκλογών.

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε κατ’ ευχήν καθώς η επόμενη αξιολόγηση είναι τον ερχόμενο Οκτώβριο. Στόχοςωστόσο της κυβέρνησης είναι να κρατήσει χαμηλούς τόνους και να μην κάνει ριψοκίνδυνες κινήσεις έτσι ώστε να μην θορυβηθούν οι αγορές και υπάρξει πρόβλημα σε αυτό το πεδίο.

Παράλληλα στην κυβέρνηση λένε ότι οι ευρωεκλογές θα καθορίσουν και το ποιος θα είναι ο νικητής στις εθνικές εκλογές. Όπως υποστηρίζουν εάν η διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα φτάσει μέχρι και 5%, τότε θεωρείται πολύ πιθανή η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, καθώς πιστεύουν ότι η πόλωση που θα υπάρξει θα ευνοήσει το κυβερνών κόμμα.

Επιμένουν δε ότι η διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ελεγχόμενη δεδομένου ότι τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους δείχνουν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν καρπώνεται τη δυσαρέσκειαπου υπάρχει στην κοινωνία εξαιτίας της συμφωνίας των Πρεσπών καθώς κάποια από τα μικρότερα κόμματα εμφανίζονται να έχουν ιδιαίτερη δυναμική.

Παράλληλα μέσα στον μήνα αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις σε ό,τι αφορά το θέμα της Novartis αλλά και άλλων δικαστικών υποθέσεων που έχουν απασχολήσει την πολιτική ζωή του τόπου.

Source:newsit
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *