Επικαιρότητα

Ο Χρυσοχοΐδης «καρατόμησε» τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. – Ποιός προαλείφεται για Γενικός Γραμματέας

Σαφές μήνυμα προς τον Αρχηγό και τον Υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. στέλνει ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, λίγες ώρες μετά την τελετή παραλαβής-παράδοσης, πραγματοποίησε σύσκεψη χωρίς τη συμμετοχή της φυσικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ., τον αρχηγό Αριστείδη Ανδρικόπουλο, τον υπαρχηγό Μιχάλη Καραμαλάκη, αλλά και τους αντιστράτηγους. Στη σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι διευθυντές υπηρεσιών Αττικής, τον γενικό αστυνομικό διευθυντή, τους διοικητές ασφάλειας και αντιτρομοκρατικής.

Με την κίνησή του αυτή, ο νέος υπουργός εμμέσως στέλνει ένα σαφές μήνυμα στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ότι δεν την υπολογίζει για την πολιτική που θα ασκήσει εφεξής.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα είχαν υπάρξει αντιδράσεις όταν δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ να παρίσταται σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Κανονικά, οι κρίσεις για την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. λήγουν τον ερχόμενο Ιανουάριο, ωστόσο, μετά τη σημερινή εξέλιξη είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθούν έκτακτες κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. και το Πυροσβεστικό Σώμα. Δεδομένου, δε, ότι ο νέος επιχειρησιακός σχεδιασμός θα εξαγγελθεί στις 22 Ιουλίου θεωρείται απίθανο να προχωρήσει με τα υπάρχοντα πρόσωπα, ως εκ τούτου αναμένονται εξελίξεις.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε, λίγο πριν τις 21:00. Νωρίτερα, ο κ. Χρυσοχοϊδης είχε συγκαλέσει άλλη σύσκεψη σχετικά με τον αντιπυρικό σχεδιασμό.

Στόχος να βγούν περισσότεροι αστυνομικοί στο δρόμο δίπλα στους πολίτες

Σημειώνεται, ότι ο υπουργός έχει ζητήσει αναλυτικά στοιχεία σχετικά με το ανθρώπινο δυναμικό της ΕΛ.ΑΣ, ενώ βασικός στόχος είναι να βγουν στο δρόμο, για την ασφάλεια των πολιτών, όσο το δυνατόν περισσότεροι αστυνομικοί.

Σε συζήτηση με τους δημοσιογράφους, ο νέος υπουργός ανέφερε ότι θα γίνει ανασύνταξη δυνάμεων, ότι θα ενισχυθούν με προσωπικό όλες οι μάχιμες υπηρεσίες και ότι μέχρι τις 22 Ιουλίου θα έχει τεθεί σε εφαρμογή το νέο επιχειρησιακό σχέδιο στην αστυνομία.

Ο τέως αρχηγός της Αστυνομίας κος Τσουβάλας προαλείφεται για Γενικός Γραμματέας

Τέλος σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του D2D ο τέως αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνος Τσουβάλας τοποθετείται στη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Θυμίζουμε οτι αντιστράτηγος ε.α., Κωνσταντίνος Τσουβάλας, “πλήρωσε το μάρμαρο” για την ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού επί ΣΥΡΙΖΑ στην εθνική τραγωδία που συντελέσθηκε στις 23 Ιουλίου στην Ανατολική Αττική.

Ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας, να θυμίσουμε, είχε πει πως και να βρισκόταν ξανά αντιμέτωπος με μία τέτοια δραματική κατάσταση όπως στο Μάτι, θα έκανε ως αρχηγός πάλι τα ίδια…