Επικαιρότητα

Η νέα εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ και ο «δωδεκάλογος» του Τσίπρα

Κινητοποίηση όλων των δυνάμεων και των συμμαχιών του κόμματος

Μια νέα εικόνα παρουσίασε χθες ο Αλέξης Τσίπραςγια τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για την προεκλογική καμπάνια που ξεκινά επίσημα από σήμερα. Πλαισιωμένος από τους στενούς του συνεργάτες, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, την Έφη Αχτσιόγλου, τον Αλέξη Χαρίτση, τον Νάσο Ηλιόπουλο και τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ανέλυσε το πρόγραμμα του κόμματος με έναν διαφορετικό τρόπο.

Η επιλογή να μην είναι ένας απλός μονόλογος του πρωθυπουργού, αλλά το πλάνο εν όψει της 7ης Ιουλίου να αναπτυχθεί από τους καθ’ ύλην αρμόδιους πάρθηκε στις τελευταίες συσκέψεις που έγιναν στο Μαξίμου και στην Κουμουνδούρου. Ο πρωθυπουγός επιχείρησε να δείξει πώς είναι ηγείται ενός δυνατού team που έχει δουλέψει στο να εξειδικεύσει το νέο πρόγραμμα, αλλά είναι και σε θέση να το υλοποιήσει. Την ίδια στιγμή, σε αντίθεση με τις ευρωεκλογές που ήταν απελπιστικά μόνος, φάνηκε πως η καμπάνια τις 27 ημέρες που απομένει είναι υπόθεση και άλλων προσώπων με τον ίδιο επικεφαλής.

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ήταν εκπρόσωπος του μεσαίου χώρου στο πάνελ και ακόμα και η “σπόντα” για την καλύτερη μεταγραφή που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, του Ευκλείδη Τσακαλώτου, δεν φαίνεται να ενόχλησε κανέναν από τους παρευρισκόμενους αφού το κλίμα ήταν ιδιαιτέρως θερμό. Κατά πολλούς η αποκάλυψη της βραδιάς ήταν ο Νάσος Ηλιόπουλος που έδειξε πως ο τομέας της υγείας και το κοινωνικό προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επικοινωνηθεί πολύ καλύτερα με έναν ήρεμο και κατανοητό λόγο που έλειπε στο παρελθόν ή χανόταν μέσα από αναρτήσεις και απειλές στα social media.

Ο πρωθυπουργός έκανε σαφές προς τη ΝΔ ότι η προεκλογική σύγκρουση θέλει να εστιαστεί απολύτως στο προγραμματικό πεδίο, που στην πλειοψηφία υποστηρίζουν πως υπερτερούν στα σημεία απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση. “Να συγκρίνει ο ελληνικός λαός προγράμματα και θέσεις”, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο υπήρχαν χαμόγελα μετά το χθεσινό restart στο Μέγαρο Μουσικής ελπίζοντας πως τα βασικά σημεία του προγραμμάτος θα αγγίξουν τη μεσαία τάξη που γύρισε την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές. Παράλληλα θα επαναφέρει κοντά στην Κουμουνδούρου τους ψηφοφόρους του 2015 που απέχουν τα τελευταία χρόνια από μετρήσεις και δημοσκοπήσεις, αλλά αρνούνται να συνταχθούν με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι ξεκάθαρο πως η χθεσινή εκδήλωση στο αίθριο και όλες οι συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία από εδώ και πέρα θα απευθύνονται στο 41,24% που απείχε από τη διαδικασία.

Κορωνίδα των χθεσινών εξαγγελιών του πρωθυπουργού ήταν ο χώρος της εργασίας και η ανάκτηση της “κανονικότητας”, όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Αυτό σύμφωνα με το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει 500.000 νέες θέσεις σε ορίζοντα τετραετίας, αλλά και αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 7,5% τόσο για το 2020 όσο και για το 2021.

O “δωδεκάλογος” του Αλέξη Τσίπρα με τον οποίο θα οδηγηθεί το κόμμα στις κάλπες και θα πραγματοποιήσει από εδώ και πέρα στοχευμένα τις περιοδείες του σε όλη την Ελλάδα περιλαμβάνει:

1. 500.000 νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας την επόμενη τετραετία.
2. Ούτε μία ώρα απλήρωτη εργασία
3. Αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 7,5% τόσο για το 2020 όσο και για το 2021.
4. 10.000 μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία και 15.000 στην Παιδεία.
5. Πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά.
6. Πράσινη ανάπτυξη: Την αύξηση στο 32% των ΑΠΕ στο συνολικό ενεργειακό μίγμα και την ενεργειακή εξοικονόμηση κατά 32,5% ως το 2030
7. Διπλασιασμό των Άμεσων Ξένων Επενδύσεων και αύξηση των εξαγωγών στο 50% του ΑΕΠ.
8. Μείωση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις στο 50%
9. Μείωση του πρώτου κλιμακίου της φορολογίας εισοδήματος στο 20%
10. Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισόδημα ως 20.000 ευρώ.
11. Ψηφιοποίηση όλων των υπηρεσιών του Δημοσίου.
12. Θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Το διακύβευμα των εκλογών συμπεριλαμβάνεται στους πυλώνες που ανέπτυξαν χθες οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μουσικής:

– Ανάπτυξη για όλους
– Αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
– Νέες και ποιοτικές δουλειές με αυξημένους μισθούς
– Δικαιότερη φορολογία
– Δημοκρατικό και αποτελεσματικό κράτος
– Αλληλεγγύη και ασφάλεια για την κοινωνία»

Προλογίζοντας την εκδήλωση ο Δημήτρης Τζανακόπουλος συνόψισε το μήνυμα που στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ στους ψηφοφόρους στην πορεία προς τις κάλπες: “Στις 7 Ιουλίου, το δίλημμα ενώπιον όλων μας είναι σαφές. Ή θα κάνουμε το αποφασιστικό βήμα προς τα μπρος. Ή θα γυρίσουμε πίσω στα χέρια αυτών που μας χρεοκόπησαν».

Από την Κουμουνδούρου έχουν προσανατολιστεί στο να πραγματοποιήσουν μια επιθετική εκστρατεία που περιλαμβάνει την αφύπνιση όλων των δυνάμεων του κόμματος και των συμμαχιών με πολλές ανοιχτές συνελεύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αργότερο μέχρι αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια του κόμματος. Οι λίστες έχουν ολοκληρωθεί για την περιφέρεια και απομένουν κάποιες τελευταίες “πινελιές” για την Αττική και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Πέρα από τους Έφη Αχτσιόγλου, Πάνο Σκουρλέτη, Ευάγγελο Αποστολάκη τις τελευταίες ώρες έχει μπει στο τραπέζι και το όνομα του Δημήτρη Χατζησωκράτη από τη ΔΗΜΑΡ.

Source:newpost
Μετάβαση στο περιεχόμενο