Επικαιρότητα

Νέα Δημοκρατία: «Από σήμερα η χώρα έχει κυβέρνηση Τσίπρα-Ζουράρι-Παπακώστα»

«Από σήμερα η χώρα έχει κυβέρνηση Τσίπρα-Ζουράρι-Παπακώστα. Μια κυβέρνηση κουρελού που θυσιάζει τους κόπους των Ελλήνων μπροστά στην αγωνία του κ. Τσίπρα να μείνει για λίγο ακόμη στην εξουσία», δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

Πρόσθεσε μάλιστα πως «Η πρωτοφανής πολιτική ανωμαλία να στηρίζεται ο κ. Τσίπρας από δανεικούς βουλευτές του κ. Καμμένου, ενώ εκείνος παριστάνει ότι πέρασε στην αντιπολίτευση, δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ. Ακόμη και η παρακμή έχει τα όρια της».

Στους ίδιους τόνους κ. Αυγενάκης:

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε πως η διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ήταν πολύ συμπιεσμένη και έτσι δεν δόθηκε η δυνατότητα να μιλήσουν οι βουλευτές. «Από την ΝΔ μιλήσαμε μόνο 12 βουλευτές. Ήταν διαδικασία-κονσέρβα, κακή στιγμή για το Κοινοβούλιο και την ευθύνη την έχει ο κ. Βούτσης» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως η νέα κυβέρνηση που συγκροτήθηκε είναι κυβέρνηση μειοψηφίας.

Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη, σε όλες τις επιτροπές ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ζητεί και να λαμβάνει τη στήριξη άλλων κομμάτων ή ανεξάρτητων βουλευτών προκειμένου να περνάει τα νομοσχέδια. «Έτσι θα πορευτεί μέχρι τις εκλογές, με συγκυριακές πλειοψηφίες διότι αυτό ακριβώς ορίζει το Σύνταγμα. Σύμφωνα με το άρθρο 68, παράγραφος 3 του Συντάγματος οι κοινοβουλευτικές επιτροπές συνιστώνται ανάλογα με τη δύναμη των κοινοβουλευτικών ομάδων και των ανεξάρτητων βουλευτών. Δεν προβλέπουν ως κριτήριο συγκρότησης των επιτροπών την όποια συγκυριακή και ετερόκλητη πλειοψηφία μπορεί να προκύψει από μια ψήφο εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση. Βάσει του Συντάγματος, οι βουλευτές που μετέχουν στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές είναι απαραίτητο να αντιστοιχούν ακριβώς στη δύναμη των κομμάτων στην Ολομέλεια. Το Σκοπιανό και τα εθνικά θέματα δεν είναι για εργαλειοποίηση όπως κάνουν οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος. Όχι άλλο ποδόσφαιρο με αυτά τα θέματα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε επίσης πως οι Νεοδημοκράτες είναι μία γροθιά απαντώντας στην κριτική που του άσκησε ο Νίκος Φίλης. «Αυτοί που στήνανε κρεμάλες στις πλατείες, που κάνανε τα πάντα για να ανέβουν στην εξουσία, δε μπορούν να μιλάνε για τα στελέχη της ΝΔ! Τα στελέχη μας είναι δημοκράτες, μαχητές και δεν τους φοβούνται», είπε χαρακτηριστικά.

 

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *