Επικαιρότητα

Μητσοτάκης: Θεατρική παράσταση το διαζύγιο Τσίπρα – Καμμένου

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τον Πάνο Καμμένο, την ψήφο εμπιστοσύνης και τα σενάρια πρόωρων εκλογών τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης

Σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρισε θεατρική παράσταση το διαζύγιο Τσίπρα -Καμμένου, για τον απλούστατο λόγο ότι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ θα παρέχουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Είναι μια συνεννοημένη υπόθεση οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζουν να υπάρχουν απλά συγχωνεύθηκαν, τόνισε

Πρόσθεσε δε πως συνιστούν μια βαθια ηθική εκπτωση

«Ο κος Τσίπρας και Καμμένος βρίσκονται σε απόλυτη συνεννοηση προκειμένου να βολευτούν και οι δύο» πρόσθεσε

Οπως εξήγησε αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο είπε πως συμφωνησαν «να μην βάλει την υπογραφή του στη Συμφωνία δίνοντας όμως τη δυνατότητα στον κο Τσίπρα να πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης δανείζοντας κατ’ ουσίαν τους βουλευτές του»

«Καλώ όλους τους βουλευτές να αναλογιστούν τις συνέπειες της επιλογής τους» συνέχισε

Ο κος Τσίπρας είναι ταυτισμένος με το ψέμμα την εθνική ταπείνωση σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ

Πιθανό είναι ο κος Τσίπρας να πετύχει τις 151 ψήφους και να πάρει την εμπιστοσύνη των βουλευτών ωστρόσο την εμπιστοσύνη του κόσμου δεν θα την πάρει

Αν κρίνω από τις δηλώσεις της ετερόκλητης ομάδας που θέλει να στηρίξει τον κ. Τσίπρα, θα πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής αλλά δεν θα απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του λαού, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο Τσίπρας είναι ταυτισμένος με το ψέμα, τον κυνισμό, την εξαπάτηση, την εθνική ταπείνωση. Αυτά τον συνδέουν με τ5ον κ. Καμμένο», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι οι πολίτες δεν μπορεί να πείθονται από το επιχειρούμενο άνοιγμα του Αλέξη Τσίπρα σε άλλους χώρους, καταλήγοντας ότι κρίνει πως οι πολίτες βλέπουν ως λύση για την χώρα την Νέα Δημοκρατία.

Στόχος της ΝΔ είναι η στεθερότητα και η αναγέννηση της χώρας. Ευχομαι και ελπίχω οι εκλογές να γίνουν όσο το δυνατόν νωρίτερα. το 2019 θα είναι η χρονιά της μεγάλης πολιτικής αλλαγής

Επιμένω σε διαφορετικό ύφος και ήθος εξουσίας

Οσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών είπε πως «δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε μακεδονική εθνότητα και μακεδονική γλώσσα» ενώ επισήμανε ότι αν η Συμφωνία δεν περάσει θα ξεκινήσουμε από την αρχή, θα διαπραγματευτούμε από την αρχή. Η επομενη κυβέρνηση θα ξεκινήσει τη διαπραγματευση από την αρχή»

Η Συμφωνία δίνει την δυνατότητα στον κ. Ζάεφ να μονοπωλεί την Μακεδονία και γι αυτό διακηρύσσει ότι πήρε από την Ελλάδα αυτό που ήθελε: μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: η ΝΔ δεν πρόκειται να κυρώσει την συμφωνία.

Αν δεν περάσει από τη Βουλή τότε η διαπραγμάτευση ξεκινά από την αρχή, από μηδενική βάση

Για τη συνάντηση με τη Γερμανιδα καγκελάριο σχολίασε πως «ουδέποτε προσωπικά εχω δεχτεί πιέσεις. Εξήγησα πως η πλειοψηφία των Ελλήνων διαφωνεί με τη Συμφωνία. Το λαικό κόμμα σέβεται τη διαφορετική άποψη. Τα ίδια λέω εντός και εκτός»

Δεν δέχθηκε πιέσεις από την κ. Μέρκελ ή από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την Συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόσθεσε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα αναγνώριζε δημοσίως ότι υπήρξε ανταλλαγή των συντάξεων με την Συμφωνία των Πρεσπών.

«Τι περιμένατε να πει η κα Μερκελ, τι πραγματικά εχει συμβεί; Υπάρχουν πράγματα στην πολιτική που γίνονται και δεν λέγονται», επισήμανε

Για την πρόταση δυσπιστίας είπε ότι αυτές οι κινήσεις δεν προαναγγέλλονται. Εχουμε δυνατότητα να την καταθέσουμε ανά πάσα στιγμή

Ερωτηθείς για τον χρόνο διεξαγωγής εκλογών, είπε ότι δεν μπορεί να προεξοφλήσει πότε θα γίνουν, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να ξεπεράσει τον σκόπελο των Ευρωκλογών», ενώ χαρακτήρισε το 2019 ως «έτος πολιτικής αλλαγής». «Ο κ. Τσίπρας θα ξεσαλώσει, θα διορίσει και θα πει πολλά ψέματα μέχρι τις εκλογές», είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ, συμπληρώνοντας «το έκανε όταν περίμενε να κερδίσει τις εκλογές, δεν θα το κάνει τώρα που ξέρει ότι θα χάσει». Επιτιθέμενος στον Πάνο Καμμένο, είπε ότι ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν έριξε την Κυβέρνηση το καλοκαίρι, οπότε μπορούσε να σταματήσει για πάντα την προσπάθεια κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο αρχηγός τη αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι το κόμμα του θα προωθήσει μείωση των εισφορών και των φόρων, αναλύοντας τις θέσεις της ΝΔ για την απασχόληση και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και έκανε λόγο για μείωση φορολογικών βαρών, όπως κατά 30% του ΕΝΦΙΑ σε δύο χρόνια.

Εξαπολύοντας επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και για την οικονομική πολιτική, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως έχει διαφορετικό πρόγραμμα και σύστημα, θεωρώντας ότι θα έρθει σε συνεννόηση με τους δανειστές να βρει χώρο για περισσότερο στοχευμένες κοινωνικές δαπάνες ή για ελάφρυνση των φόρων, «εάν πχ. μετά από 1 χρόνο ζητήσουμε να αναθεωρηθεί το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος, αφού θα έχουμε κερδίσει μεταρρυθμιστική αξιοπιστία».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι άμεση προτεραιότητα του θα είναι η αποκατάσταση των ομαλών ροών χρηματοδότησης της χώρας από τις αγορές και των επιχειρήσεων από τις τράπεζες, οι οποίες πρέπει όπως είπε να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Για την οικονομική πολιτική   είπε ότι κάποια από τα κονδύλια που «μοίραζε» ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να σταματήσουν να δίνονται για να υπάρξει αλλαγή στην δομή της οικονομίας, ενώ αναφέρθηκε στο κόστος μισθοδοσίας του Δημοσίου, το οποίο όπως ανέφερε αυξήθηκε κατά 2 δις ευρώ επί ημερών Τσίπρα, γεγονός που απέδωσε σε αθρόες προσλήψεις. Διευκρίνισε ότι δεν μιλά για απολύσεις από το Δημόσιο, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα για αθρόες προσλήψεις και για «στρατιές» μετακλητών υπαλλήλων.

Σε ότι αφορά τις 15.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών για τις οποίες έχει δεσμευθεί ο Αλέξης Τσίπρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι δεν μπορεί να δεσμευθεί για κάνεναν αριθμό προσλήψεων εάν δεν μελετήσει τα στοιχεία, σημειώνοντας ότι πρέπει να λυθεί το πρόβλημα με τους αναπληρωτές καθηγητές. Κάτι τέτοιο όμως, όπως είπε, θα γίνει μόνο με διαγωσισμό μέσω του ΑΣΕΠ, ενώ επεσήμανε ότι οι πρώτες προσλήψεις που ειναι απαραίτητες στην Παιδεία ειναι αυτές στην Ειδική Αγωγή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της ΝΔ που περιλαμβάνει γενναίες τομές προς υποβοήθηση των επενδύσεων, καθώς όπως είπε υπάρχουν πολλές ευκαιρίες και ενδιαφέρον για τοποθέτηση κεφαλαίων στην χώρα μας.

Σε ότι αφορά τον σχηματισμό Κυβέρνησης εάν το κόμμα του δεν εξασφαλίσει αυτοδυναμία, ο Πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι σε κάθε περίπτωση θα αναζητήσει ευρύτερες συναινέσεις και σύμπραξη με προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους, λέγοντας ότι δεν εκτιμά ότι θα υπάρξει κόμμα από τα δεξιότερα της ΝΔ (εξαιρώντας την Χρυσή Αυγή) στην επόμενη Βουλή.

Source:thetoc
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Μετάβαση στο περιεχόμενο