Επικαιρότητα

Μανιαδάκης: Εδώ και ένα χρόνο με παρακολουθούν ένα μάτσο πράκτορες της ΕΥΠ

Ο προστατευόμενος μάρτυρας για την υπόθεση Novartis, που πλέον κατηγορείται για παθητική δωροδοκία, Νίκος Μανιαδάκης, μετά τη χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, προχώρησε σε νέες αποκαλύψεις μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1.

«Ποτέ δεν προσπάθησα να φύγω από τη χώρα. Έχω κάνει πάνω από 70 ταξίδια, σε γνώση των Αρχών», δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Την Πέμπτη συναντήθηκα με την ίδια την εισαγγελέα, της είχα πει ότι θα μετακομίσω στο εξωτερικό. Στο αεροδρόμιο κρατήθηκα με διάφορα προσχήματα από τις 8:00 μέχρι τις 14:00 και τότε μου παρουσιάστηκε η απαγόρευση εξόδου, ενώ οι Αρχές γνώριζαν ότι θα μετακομίσει η οικογένεια και εγώ θα επέστρεφα και μάλιστα μου είχαν δοθεί οδηγίες για το ποιες θα είναι οι διαδικασίες με τις εκεί αρχές».

Και διερωτήθηκε «πώς να διαφύγω από τη στιγμή που εδώ και ένα χρόνο με παρακολουθούν ένα μάτσο πράκτορες της ΕΥΠ;».

«Υπάρχουν ευθύνες για υπερτιμολογήσεις φαρμάκων»

«Ποτέ δεν έδωσα την αίσθηση ότι γνωρίζω για έκνομες πράξεις δικές μου ή άλλων προσώπων», δήλωσε σχετικά με την υπόθεση Novartis ο Μανιαδάκης, ωστόσο παραδέχθηκε ότι «υπάρχουν ευθύνες για υπερτιμολογήσεις φαρμάκων».

Εξήγησε ότι η δουλειά του ήταν «η ανάλυση των οικονομικών στοιχείων για το ποιες είναι οι υπερτιμολογήσεις φαρμάκων που δεν δικαιολογούνται και μετά αυτοί που εισηγήθηκαν τις υπερτιμολογήσεις θα πρέπει να τις αιτιολογήσουν».

«Οι εισαγγελείς εμμένουν στην άποψη ότι εγώ γνωρίζω για το αν έχουν γίνει έκνομες πράξεις από πλευράς πολιτικών προσώπων. Εγώ όμως δεν γνωρίζω πολιτικά πρόσωπα ούτε έχω συμμετάσχει σε τέτοιες ενέργειες», συμπλήρωσε, λέγοντας ότι του ζητήθηκε πολλές φορές να κατονομάσει πρόσωπα.

«Ποτέ δεν υποσχέθηκα ούτε είπα ότι θα δώσω στοιχεία και συγκεκριμένους ανθρώπους. Αν υποδείξεις ότι έχουν γίνει παράνομες αυξήσεις στα φάρμακα και κάποιοι θιγούν, αυτό χρήζει προστασίας», είπε ακόμη, ενώ απάντησε και για τις κατηγορίες που του επιρρίπτονται:

«Αυτό το κατηγορητήριο λέει ότι εγώ συνεισέφερα σε μνημονιακό νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή και έχει σχέση με τον συμψηφισμό χρεών των φαρμακευτικών» και συμπλήρωσε ότι, «ένας από τους μάρτυρες, γένους θηλυκού, λέει στην κατάθεσή της ότι εγώ έχω λάβει 120.000 ευρώ από την Novartis, προκειμένου να υπερτιμολογήσω φάρμακα».

Σχετικά με την άρση της αστυνομικής του προστασίας είπε ότι, του ζητήθηκε από τον προϊστάμενο της αρμόδιας Αρχής ότι, του ζήτησε να υπογράψει έγγραφο, που «ετοίμασε ο ίδιος, για δικούς του λόγους».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το «ποιος του την έστησε», είπε ότι, «είναι προφανές το τι έχει συμβεί». «Πιστεύω ότι υπάρχει τεράστια υπόθεση με δεκάδες παρακλάδια».

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *