Μπορεί η μεγάλη «μάχη» να δίνεται με σκοπό την διακυβέρνηση της χώρας και απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, όμως παράλληλα δίνεται και η «μάχη» που στόχο έχει την ξεκάθαρη επικράτηση στον προοδευτικό χώρο, ώστε να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ο κυρίαρχος πόλος και ο εκφραστής του.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει κατ’ επανάληψη κάνει άνοιγμα στους ψηφοφόρους του κέντρου και κατά τη διάρκεια της τρέχουσας προεκλογικής περιόδου, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό θα συνεχιστεί και μετά το πέρας των εκλογών, ειδικά εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει να βγει πρώτο κόμμα, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις είναι και το πιο πιθανό.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν πως ένα ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι του ΚΙΝΑΛ (που σημαίνει ένα ποσοστό περίπου τετραπλάσιο αυτού που θα πάρει το κόμμα της Φώφης Γεννηματά), θα στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως πλέον ο αντίπαλος της «δεξιάς» στην Ελλάδα και ο βασικός εκφραστής της προοδευτικής παράταξης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Όσο πιο κοντά φτάσει λοιπόν το κόμμα στο 30%, τόσο πιο δυνατό θα είναι για την επόμενη ημέρα, όπως επισημαίνουν τα στελέχη του.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πρόσφατα πως ένα κομμάτι των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 ήταν «δανεικοί» κι ένας από τους βασικούς στόχους σε αυτές τις εκλογές είναι η ψήφος αυτή να «μονιμοποιηθεί» και να καταστεί πλέον σαφές πως ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το αντίπαλο δέος στη Νέα Δημοκρατία.

Στόχος να ανέβουν οι τόνοι

Τις τελευταίες αυτές ημέρες πριν από τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξουν να ανεβάσουν τους τόνους με σκοπό να «αφυπνίσουν» τους ψηφοφόρους που ακόμα δεν έχουν αποφασίσει εάν θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Σε αυτό το πλαίσιο πήρε και την απόφαση ο Αλέξης Τσίπρας να δώσει συνέντευξη στο ΣΚΑΪ, όπου μάλιστα φαίνεται αποφασισμένος να αναφερθεί και στην αντιμετώπιση που είχε τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση του από το κανάλι.

Ο πρωθυπουργός πάντως, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Κομισιόν, σκοπεύει μετά τις εκλογές να κάνει ένα ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα στους ψηφοφόρους του κεντρώου χώρου.

Στόχος είναι, ως αντιπολίτευση, εφόσον ηττηθεί, να διατηρήσει ανοιχτή μια μεγάλη «δεξαμενή» άντλησης ψηφοφόρων, που θα του επιτρέψει να μην συρρικνωθεί εκλογικά.