Επικαιρότητα

Κουμουτσάκος: Οι εκτιμήσεις Τσίπρα – Κοτζιά για τη στάση της Τουρκίας ήδη καταρρέουν

Πριν στεγνώσει το μελάνι οι εκτιμήσεις Τσίπρα – Κοτζιά για τη στάση της Τουρκίας καταρρέουν, τονίζει ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ., Γιώργος Κουμουτσάκος, τονίζοντας ότι η «Άγκυρα αγνοεί επιδεικτικά το “Βόρεια Μακεδονία”». 

«Η Άγκυρα αγνοεί επιδεικτικά το “Βόρεια Μακεδονία” και επιχαίρει για την επικείμενη ένταξη της “Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.», αναφέρει χαρακτηριστικά σε σημερινή δήλωσή του όπου και σχολιάζει την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι της κυβερνητικής υπογραφής στο νόμο που κύρωσε την επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών, οι δήθεν βαθυστόχαστες εκτιμήσεις Τσίπρα και Κοτζιά για τη στάση της Τουρκίας καταρρέουν» αναφέρει χαρακτηριστικά και υπογραμμίζει πως ήδη φαίνεται να διαμορφώνεται «η στενή συνεργασία Άγκυρας – Σκοπίων εντός ΝΑΤΟ, προφανώς όχι προς όφελος των ελληνικών προτεραιοτήτων στα ζητήματα ασφάλειας».

«Ποιά θα είναι η στάση των Σκοπίων εντός ΝΑΤΟ για τα θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος;», διερωτάται ο κ. Κουμουτσάκος και καταλήγει: «Ένα είναι σίγουρο: Μια δύσκολη περίοδος για τα ελληνικά συμφέροντα άρχισε».

Source:reader
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *